Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ФЕСТИВАЛ ЗА УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ, Сливен 20 октомври 2013 г.

17 октомври 2013 10:46, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 10 години, брой четения: 2351

ФЕСТИВАЛ ЗА УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ - 20.10.2013 г. (неделя)

 

За втора поредна година ОУ "Елисавета Багряна" - гр. Сливен ще бъде домакин на Втория Фестивал за учене през целия живот по проект "NELLII" (Национална мрежа за инициативи и информация за ефективно учене през целия живот - Network for Effective Lifelong Learning Initiatives and Information.) NELLII е едногодишна инициатива, която стартира на 1 март 2012 г. с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Проектът се реализира чрез регионалните инспекторати по образование в цялата страна. Обхваща се формалното и неформалното образование и всички нива на учене (предучилищно, училищно и висше образование, професионално обучение).

Министерството на образованието и науката в партньорство с Фондация на бизнеса за образованието и вестник «Аз Буки» изгражда национална мрежа за инициативи и информация за ефективно учене през целия живот. Тя е съставена от Съвети за учене през целия живот, които се организират в 28 града в България. В Сливен е учреден местен Съвет за учене през целия живот в края на месец май 2012 г. Тази неформална гражданска структура обединява активни образователни институции, неправителствени организации, местни власти, медии с цел да се популяризира продължаващото образование и ползата от ученето.

Фестивалът ще включва разнообразни прояви, насочени към малки и големи - отворени врати в образователни институции, спортни занимания и игри, демонстрации на бойни изкуства, чуждоезикови ателиета с творчески занимания, народни танци, изложби, научни демонстрации, семинари за студенти и преподаватели, ще бъде засегната и темата за доброволчеството, ще бъдат представени и добри продукти, направени от други проекти на МОН. Участниците в Празника за учене през целия живот ще се запознаят със световно признатата сугестопедична методика на проф. д-р Георги Лозанов чрез въведение в курс по английски език под формата на игра.

Целта на всички прояви е да се популяризира разнообразието от възможности за учене на различна възраст.

 

ФЕСТИВАЛЪТ В ОУ "ЕЛИСАВЕТА БАГРЯНА" - гр. Сливен

ЩЕ СЕ ОТКРИЕ ОТ 9,00 часа на 20.10.2013 г. (неделя)

 

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

 

Програмата на фестивала може да видите в прикачения фаил.

Файлове