Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Фестивал за учене през целия живот-Сливен

20 октомври 2013 17:23, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 10 години, брой четения: 2855
фестивал за учене през целия живот

За откриването на фестивала г-жа Христова, директор на ОУ"Е.Багряна", прочете кратко обръщение. Ученето през целия живот е начин на мислене и всеки трябва да бъде отворен за нови идеи, решения, умения или поведение-каза тя. Гости на тържеството бяха: г-жа Дина Димитрова и г-жа Веселина Бонева-експерти и организатори от РИО-Сливен. Фестивалът е продължение на проект на МОН за популяризиране на ученето през целия живот-NELLII-Мрежа за инициативи и информация за учене през целия живот. Проявите се организират от РИО-Сливен и местен съвет за учене през целия живот. За втора година ОУ "Елисавета Багряна" е съорганизатор и място за провеждане на част от дейностите по проекта.

За укрепване на тялото, духа и здравето, в разучаване на красивите български танци в „Училище по танци”, премериха сили в надиграването с участието на танцов състав „Детелина” при ОУ „Елисавета Багряна” всички желаещи, както и деца от предучилищна възраст от школата за народни танци в ОДЗ „Елица”.

Към идеята "Да работим заедно в клубове и ателиета по проект „УСПЕХ” на МОН" се присъединиха участниците от: клуб „Пътешествие по света”, клуб „Да съхраним българското”, ателие „Сръчни ръце”, клуб „Млад журналист”, Клуб „Мажоретки”, клуб „Мини - футбол”, клуб „Уча и играя в интернет среда”, модерен балет „Да успяваме заедно”, клуб ”Моделирам и уча”, клуб ”В света на животните”, клуб „Забавна математика”. Участниците в ателие „Светът - пресътворен в боички и форми” подредиха изложба от творбите си.

В спортните прояви за малки и големи се включиха: Щафетно бягане под надслов „Мама, татко и аз” за деца от предучилищна възраст от ОДЗ „Елица" и техните родители; Волейбол с родители, учители и ученици и Мини – футбол и състезателни игри с ученици от І - ІV клас от ОУ"Е.Багряна"; Демонстрации на клуб по бойни изкуства „ГРИФОН” – Сливен. По време на спортните мероприятия бе осигурено присъствие на екипи от БЧК, които проведоха обучение по оказване на първа долекарска помощ.

Снимки

Откриване -слово от г-жа ХристоваГости, посетители и участнициМалките "Щурчета"Малките "Щурчета"Училище по танциУчилище по танциХоротоХайде всички на хорото...За всички е забавноМалките "Щурчета"Красивите"Мажоретки"клуб по бойни изкуства „ГРИФОН"клуб "ГРИФОН"Малките отклуб "ГРИФОН"клуб "ГРИФОН"клуб "Моделирам и уча"клуб "Моделирам и уча"Готови за "ХЕЛУИН"Готови за "ХЕЛУИН"Страшните  тиквени фенери...клуб „Да съхраним българското”ателие „Светът-пресътворен в боички и форми” подредиха изложба Да съхраним БългарскотоДа съхраним БългарскотоДа съхраним БългарскотоДа съхраним БългарскотоМатематицитеСпорт"В Интернет ""Сръчни ръце"