Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Тържествено заседание на Общински съвет – Сливен се проведе в навечерието на Димитровден

25 октомври 2013 13:28,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 752
Снимка 1

На 25.10.2013 г. с тържествено внасяне на знамето на община Сливен, химна на Република България и на Европейския съюз започна тържественото заседание на Общински съвет – Сливен по повод утрешния празник на града – Димитровден. Поздравите си към общинските съветници и гражданите отправиха Негово Високо преосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий, областният управител Корнелий Желязков, кметът на община Сливен Кольо Милев и Десислава Танева - от името на народните представители от Сливенски район. Специално за тържествата в Сливен е и делегация от руския град Светлогорск.

В приветствието на г-н Желязков по повод Деня на Сливен се казва:

„В празничния календар на града ни днешният ден има особено важно значение. Сливен е древен и същевременно европейски град на България, духовен и интелектуален център на Националното Възраждане, на борбите за църковна и национална самостоятелност, средище на напредничави и будни умове. Макар не малко трудности да съпътстват делника ни, градът има своето достойно място в историята, настоящето и бъдещето на родината ни.

Немислимо е изпълнението на националните задачи без силно местно самоуправление, без решаващата роля на местните власти, в които е концентриран голям управленски потенциал и които показват, че са в състояние да се справят с най-сложни икономически и социални проблеми. Силно вярвам, че общинското ръководство, политическите и обществени организации, стопанските дейци и гражданите са способни да преодоляват трудности, защото са си поставили амбициозни задачи за модернизация на общината и на водещите отрасли на икономиката“.

Г-н Желязков пожела успех във всяко начинание на общинските съветници, много здраве, лично щастие и успехи, воля и желание за неуморна работа за утвърждаването на Сливен като съвременен град с европейско бъдеще. На сливенци той пожела здраве, надежда и упование в идните по-честити дни.

На сесията със званието „Почетен гражданин на Сливен“ беше удостоен Ивайло Абаджимаринов – за съществен принос в развитието на обществения и културния живот на град Сливен.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5