Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Бойко Борисов присъства на храмовия празник на село Ковачите. ГЕРБ дари 32 000 лв. за ремонт на църквата

26 октомври 2013 15:53, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 2092
---

Най-правилното и най-полезното е да се направи един служебен кабинет и предсрочни избори, и след това, какъвто е изборът на народа, всички да се съобразяват с него. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в сливенското село Ковачите, където поздрави жителите на по случай днешния празник - Димитровден. ,,Орешарски и компанията, която представлява за съжаление, ако ще да окупират и Луната – за тях ще е без никакво значение‘‘, заяви Борисов по повод „Окупацията” на студенти от Софийски университет. „Това не са хора като нас, които заради 1000 души на Орлов мост да си подадат оставките и да искат държавата да е мирна и да ни подреди народа още веднъж. Въпреки, че народът ни подреди, като първи, тези се държат като победители и затова негодува населението”, категоричен бе Бойко Борисов. Той посочи, че е противоестествено – ДПС и „Атака” заедно, Волен Сидеров да крепи ДПС на власт. БСП, която е прекръстила българските турци, да е в коалиция с тях. ,,Това са все едно орел, рак и щука – събрани заедно и всички се гордеят с това, че ГЕРБ не е на власт. Защо, коя е гордостта? Че ГЕРБ прави църкви, магистрали, мостове, толкова неща”, коментира Борисов.

Относно ситуацията с бежанците Борисов заяви, че трябва да се спре да се чака помощ. Едното е европейска солидарност, която се отстоява от съответните длъжностни лица, които отиват там. Председателят на ПП ГЕРБ допълни още, че има голяма разлика между бежанци и нелегални имигранти, както е и различно да си известно време извън страната си докато мине войната и е друго да се населяваш някъде. Според Борисов именно затова тактиката на ЕС е бежанците да стоят в близост до родните места, за да могат после да се приберат обратно, за да живеят в своята страна.

Бойко Борисов присъства на празничен курбан на обновената църква „Свети Димитър” в село Ковачите. ,,Тази църква е правена 1872 г. Старите хора не си спомняха да й е правен ремонт и беше паднала. Отделихме необходимите близо 33 000 лева и виждате как хората се радват и колко прекрасна църква става. Искам да повдигна духа на християните, че има хора, които мислят и за това. Не да се хвалим, а просто да знаете, че в много населени места хората виждат, почти всяка събота и неделя присъствам на църква, която по 100 години не е пипана‘‘, посочи Борисов. Той даде за пример катедралата в Ловеч, която в момента се строи и за която ГЕРБ е дала над 600 хил. лв. Вместо на Деси Танева да й правим билбордове, ние ги даваме на църквата и вярвам, че като дойдат избори, хората после ценят, че има църква, отколкото да гледат билбордове, коментира председателят на ПП ГЕРБ.

Благодарение на народния представител от ГЕРБ – Сливен Десислава Танева, ГЕРБ отпусна 33 000 лева за цялостен ремонт на църквата в Ковачите и възстановяване на стенописите. Бойко Борисов поздрави присъстващите с празника, запали свещ в църквата и разговаря с много от жителите на селото. Кметът на Ковачите Атанас Гурков благодари на ПП ГЕРБ, на Десислава Танева и Бойко Борисов за съдействието и заяви, че благодарение на тях една мечта се е сбъднала. До момента с предоставените средства от субсидията на ГЕРБ е извършен основен ремонт на покрива, направено е външно измазване и са поставени водостоци. Предстои вътрешна подмяна на мазилката и поставяне на подходяща подова настилка.

 

Снимки

---------------------------------църквата преди църквата сега------