Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Не сте забравени, будители!

31 октомври 2013 18:30, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 1842
---

Общинската организация на ГЕРБ-Сливен организира празник за учители в пенсионна възраст под надслов „Не сте забравени, будители!”, по повод 1 ноември – Ден на будителите. Координаторът на структурите на партията в Сливен Марин Кавръков заяви, че срещата е жест на признателност и уважение, на съпричастност към проблемите, които имат хората в третата възраст.

„Идеята е да се съберете, да се видите и да си спомните учителските години. Вие сте давали онова богатство, което малко хора ценят в днешно време. Сега се гледа на материалното, но то е преходно. Никой обаче не може да ти открадне знанието. Каквото си натрупал с годините като знание, това имаш и носиш със себе си. Вие сте давали това знание. Ние го ценим и ще го напомняме, за да го ценят и другите”, каза Кавръков.

От името на присъстващите слово произнесе преподавателката по български език и литература Дора Илиева. Тя честити на своите колеги празника, като им пожела много здраве. „Нека се поклоним пред паметта на онези, които трябва да тачим и да не забравяме. Отново да си спомним за онези, които са ни дали силата на българския дух, за да вървим в драматичната ни история, в озъбеното и неподредено време напред и със самосъзнанието на българи”, каза тя. Поздрав към всички отправи хорът на учителски клуб „Будители”.

Областният организационен секретар на ГЕРБ-Сливен Керанка Стамова подари на присъстващите преподаватели цвете и камбанка-сувенир, която да им напомня за училищния звънец.

Снимки

------