Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник областният управител Неджми Ахмед участва в работна среща за ЕС

07 ноември 2013 17:04,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 823
Снимка 1

На 07.11.2013 г. заместник областният управител Неджми Ахмед взе участие в работна среща и обучение за ЕС на преподаватели от основното и средно образование по проект „Повече часове за Европа в малките населени места с етнически малцинства“. На форума присъства Янка Такева - председател на Синдиката на българските учители.

Г-н Ахмед каза, че развитието на децата и младите хора и тяхната образованост е безценна инвестиция за бъдещето на областта и приоритет в дейността на областна администрация Сливен. По думите му една от характеристиките на качественото образование е наличието на висококвалифицирани, добре обучени преподаватели. Затова и форум като този е от изключително значение. Г-н Ахмед изрази увереност, че срещата ще допринесе за бъдещо добро сътрудничество между системата на образованието и държавната и местна власт в името на по-доброто бъдеще на всички деца. С общи усилия трябва да се създават благоприятни условия за образование и реализиране на всички млади хора от област Сливен.

Участниците споделиха добри практики и основни проблеми при преподаването на ЕС в училище. Бяха представени институциите на ЕС и процеса на вземане на решения в тях, както и история на взаимоотношенията между съюза и България. Бяха разгледани младежките политики и правата на гражданите.

Лектори бяха Юлиана Николова - директор на Центъра за модернизиране на политики, Борислав Мавров - програмен директор на Европейския институт и Виктория Баръмова - експерт европейска интеграция в Европейския институт.