Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Президентът Плевнелиев наблюдава тактическо учение на полигон „Ново село“

07 ноември 2013 17:08,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 951
Снимка 1

На 07.11.2013 г. областният управител Корнелий Желязков беше сред високопоставените гости на Полеви учебен полигон „Нова село“ край Сливен. Тук бяха президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев, постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев, първият заместник началник на отбраната генерал-лейтенант Стефан Василев, командирът на Сухопътни войски генерал-майор Ненко Ненов, командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Димитър Шивиков, началникът на Националния военен университет бригаден генерал Цветан Харизанов, командирът на Втора лекопехотна бригада бригаден генерал Любчо Тодоров, висши военни от родовете войски и от Съвместното командване на силите. Всички те наблюдаваха тактическото учение за национално сертифициране „Мирен страж 2013“.

Целта на учението е комплексно оценяване на способностите и готовността на щаба и формированията на 3-та батальонна бойна група от състава на 61-ва механизирана бригада за развръщане и за участие в съвместни операции с армиите от страните от НАТО. Общата численост на привлечения за участие личен състав е 875 души, включително военнослужещи от Националната гвардия на щата Тенеси, от Корпуса на морската пехота на САЩ и взвод военна полиция от Сухопътните войски на САЩ в Европа.

За тренировка, демонстриране на способности по осигуряване на близка авиационна поддръжка и авиомедицинска евакуация в учението се включиха самолет Су-25УБК от състава на База за предно разполагане - Безмер, вертолети Ми-17 и „Кугър“ от Авиобаза Крумово и екип за авиомедицинска евакуация от Военномедицинска академия - София.

Планиращ учението е генерал-майор Нейко Ненов - командир на Сухопътните войски, а директор на учението е командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Димитър Шивиков.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4