Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Българска банка за развитие ще отпуска 5-годишни инвестиционни кредити при 6% фиксирана лихва

08 ноември 2013 13:49,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 795
Снимка 1

Българска банка за развитие (ББР) стартира реформата си с програма с ресурс от 20 млн. лева за подкрепа на проекти на стартиращи и съществуващи микро и малки компании. Целта е да се облекчат значително условията по кредитите. Банката ще предоставя 5-годишни инвестиционни кредити при 6% фиксирана лихва. Два пъти и половина се намалява и изискването за собствено участие – от 25% на 10%. По програмата за микрофинансиране могат да кандидатстват всички микро и малки предприятия, занаятчии, земеделски производители и самонаети лица.

ББР ще предлага два вида кредитни продукти – кредит „Развитие”, който е за съществуващи фирми и кредит „Стартиращ бизнес” – за реализиране на нови бизнес идеи.

Кредит „Развитие” ще се предлага както за инвестиции, така и за оборотни средства. Инвестиционният кредит е с максимален размер до 100 000 евро, срок на погасяване до 5 години и гратисен период до 1 година. Лихвеният процент от 6 на сто е фиксиран за целия период, а изискването за собствено участие на кандидатите е намалено на 10%. ББР ще предлага този продукт и с възможност за отпускане на оборотни средства. При него лихвеният процент е фиксиран на 7% за целия период, а максималната сума е до 50 000 евро. Срокът за погасяване на кредита за оборотни средства е до 2 години.

Кредит „Стартиращ бизнес“ е насочен към новосъздадени микро и малки фирми, които искат да реализират нови проекти и идеи. Лихвата от 6% е фиксирана за целия период, а самоучастието на фирмите е 10%. Максималният размер на заема е до 50 000 евро, срокът на погасяване е до 5 години, с гратисен период до 1 година.

За допълнителна информация и запитвания ББР е осигурила безплатен телефонен номер 0700 11 227. Подробна информация за продуктите може да бъде намерена на интернет сайта на банката www.bdbank.bg, както и в бизнес центровете на Микрофинасираща институция ДЖОБС в София, Нова Загора, Плевен, Бургас и Шумен.