Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Фермер от Самуилово стартира работа по нов проект

11 ноември 2013 13:43, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 1862
---

Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Танева присъства на първа копка за изграждането на модерна доилна зала в село Самуилово. Съоръжението ще се построи по проект на фермера Филип Малев по мярка 121 "Модернизиране на земеделските стопанства". Отец Красимир от сливенска епархия отслужи водосвет за благополучие и здраве. На събитието присъстваха фермери от сливенска община.

 

Проектът за изграждане на доилната зала е на стойност 1,5 млн. лв. и включва строително-монтажни работи за сграда на два етажа и оборудване с най-ново поколение компютъризирани съоръжения. В сградата ще бъдат разположени доилна зала, зала за ветеринарни специалисти, зала за лекуване на животни, боксове за новородени, млекосъбирателен пункт и помещение за чакащи за издояване крави. Срокът за изпълнение на проекта е 6 месеца. В доилната зала ще има възможност за доене на 24 крави.

 

Това е четвъртият проект, по който работи Филип Малев. Предните три са били за закупуване на машини и животни и по екологична мярка.

Фермата на Филип Малев в село Самуилово най-голямата на територията на община Сливен. В нея се отглеждат 700 крави и телета. Отделно фермерът обработва 11 000 декара земя за зърненено-фуражни култури. Годишно произвежда 2 200 тона мляко, 3 000 тона пшеница и 7 000 тона фураж.

 

Народният представител Десислава Танева поздрави Филип Малев за инициативността и приноса му за развитието на земеделието в региона.

Снимки

---