Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационна среща за Споразумението за партньорство ще се проведе утре

12 ноември 2013 11:18,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 860
Снимка

На 13.11.2013 г. от 10.00 ч. в конферентната зала на областна администрация Сливен ще се проведе информационна среща на тема „Споразумението за партньорство на Република България 2014-2020 - стратегически приоритети и логика на интервенциите“. Поканени за участие са ръководителите и представители на териториалните звена на централната изпълнителна власт, социално-икономическите партньори и медии.

Форумът е посветен на новия период 2014-2020 г., за който в момента се програмира помощта от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). Споразумението за партньорство определя стратегията на държавата, нейните приоритети и организацията за ефективно и ефикасно използване на ЕСИФ. Проектът на Споразумението за партньорство, който ще бъде представен, е приет с решение на Министерски съвет от 21.08.2013 г. и е изпратен за провеждане на технически консултации с Европейската комисия.

Лектор ще бъде г-н Здравко Сечков - изпълнителен директор на Фондация за реформа в местното самоуправление – София, който е член на тематичната работна група, ангажирана с подготовката на споразумението.

Срещата е организирана съвместно с Областен информационен център – Сливен. Той е създаден по проект на Община Сливен с цел да предоставя информация за кохезионната политика на Европейския съюз, нейните цели и възможностите, от които може да се възползва България. Областна администрация е партньор на общината по този проект.

КАНЯТ СЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА РЕГИОНАЛНИТЕ И МЕСТНИ МЕДИИ ЗА УЧАСТИЕ ВЪВ ФОРУМА.