Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПП ГЕРБ

12 ноември 2013 15:47, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 1700
---

Ние, народните представители от ПГ на ГЕРБ, се обръщаме към депутатите на БСП, ДПС и Атака с призив да успокоят общественото напрежение и да предотвратят насилието, което се случва пред сградата на Парламента. Прекратете погазването на демокрацията, не прекрачвайте границата, отвъд която има само хаос и омраза.

Свободата на изразяване на мнение е гарантирана от българската Конституцията. Длъжни сме да пазим Конституцията и гражданските свободи. Пред Парламента сега са българските граждани, тези на които сме се клели да служим. Нека ги чуем, нека се съобразим с техните искания и да търсим мирния път пред България. Защото днес на карта е поставена съдбата на българската демокрация, достойнството на гражданите и вярата на нашите деца в тях.

 

Господа депутати, намерете възможност да успокоите напрежението и чуйте гласа на народа. Той ни е дал отговорността да решаваме съдбата му. Длъжни сме да покажем, че можем да носим тази отговорност. Ако не, всички сме излишни.

Призоваваме всички от управляващата коалиция да намерят смелост и да покажат, че интересите на нацията са над тесните партийни интереси.

Призоваваме премиера Пламен Орешарски да дойде в Парламента и да подаде оставката на правителството. Нека всички народни представители сме готови да сторим същото. Днес, това е единственият път към мир и успокояване на ситуацията.

Призоваваме българските полицаи, да се отнасят към младите хора навън, както биха се отнасяли към дъщерите и синовете си.

Призоваваме протестиращите да не се поддават на провокации от тези, които искат да окървавят мирния протест.

Нека излезем от тази тежка за страната ни ситуация с чест и мъдрост!