Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученици от Хуманитарната гимназия бяха на посещение при областния управител

12 ноември 2013 17:16,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 927
Снимка 1

На 12.11.2013 г. областният управител Корнелий Желязков прие група ученици от Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ – Сливен и тяхната учителка Даниела Маркова. Те представиха резултатите от приключилия наскоро двугодишен проект „Толерантността - ключ към социалната интеграция на младите европейски граждани“, финансиран по програма „Коменски“. Партньори на децата от сливенското училище са били ученици от още 5 държави: Италия, Латвия, Полша, Португалия и Румъния.

Гостите споделиха своите впечатления от участието си в дейностите по проекта, както и за срещите си с проявите на толерантност към целия спектър на различността. Те подариха на г-н Желязков книжка, в която подробно са описали добрите практики и научените уроци от изпълнението на проекта.

От своя страна областният управител каза, че въпросът за толерантността е важен във всеки момент, но особено сега, когато има криза с непрекъснато пристигащите бежанци. Според него някои членове на нашето общество, подтиквани от острите социално-икономически проблеми, търсят отдушник за тези проблеми и намират виновници сред тези, които са различни като етнос, вяра, език. Той изрази надежда, че обществото ни ще „преболедува“ това отношение към различните и се радва, че гостите му са се срещнали с много прояви на толерантност. Според г-н Желязков протегнатата ръка е предпоставка да бъдеш разбран от отсрещната страна.

От Хуманитарната гимназия съобщиха, че планират в края на ноември провеждането на друга тяхна традиционна инициатива – „Ден без покупки“, като целта е да накарат консуматорското общество да се замисли дали всичко, което се купува, е наистина необходимо.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4