Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученици от Хуманитарната гимназия бяха на посещение при областния управител

14 ноември 2013 20:23,
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 10 години, брой четения: 2161
среща с областния управител

На 12.11.2013 г. група ученици от Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ – Сливен и г-жа Даниела Маркова, учител по английски език се срещнаха с областният управител г-н Корнелий Желязков. Повод за срещата беше приключилият наскоро двугодишен проект „Толерантността - ключ към социалната интеграция на младите европейски граждани“, финансиран по програма „Коменски“ и предстоящият международен ден на толерантността- 16 ноември.

Те подариха на г-н Желязков книжка, в която са описани най- впечатляващите събития и дейности от изпълнението на проекта.

При последвалия разговор учениците споделиха впечатления от въздействието на дейностите по проекта, както върху тях самите, така и върху цялостната атмосфера в училището. Те с вълнение разказаха за срещите си с техните връстници от Италия, Латвия, Полша, Португалия и Румъния в Сливен и посещенията в партньорските училища.

От своя страна областният управител подчерта важността на въпроса за толерантността в настоящия момент, когато има криза с непрекъснато пристигащите бежанци. Според него някои членове на нашето общество, подтиквани от острите социално-икономически проблеми, търсят отдушник за тези проблеми и намират виновници сред тези, които са различни като етнос, вяра, език. Той изрази надежда, че обществото ни ще „преболедува“ това отношение към различните и се радва, че гостите му са се срещнали с много прояви на толерантност. Според г-н Желязков протегнатата ръка е предпоставка да бъдеш разбран от отсрещната страна.

Даниела Маркова

Снимки

среща с областния управителсреща с областния управител