Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Застъпници за пътна безопасност потърсиха подкрепа от областния управител

19 ноември 2013 09:47,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 878
Снимка 1

На 18.11.2013 г. участници в проект „Застъпници за пътна безопасност” от област Сливен бяха приети от заместник областния управител Огнян Арабаджиев.

Проектът се изпълнява от сдружение „Отворена младеж”, съфинансиран от програма „Младежта в действие”. В областта има три екипа застъпници, ръководени от Десислава Павлова, Стефан Дондев и Стела Балазова. В екипите участват ученици, събрани от идеята за активна гражданска позиция и принос за безопасно придвижване по улиците на населените места. Целта им е да насочат вниманието към отговорно шофиране, спазване на правилата за движение от всички участници и за намаляване на напрежението по пътищата.

След като екипите са наблюдавали три критични кръстовища – това при моста на кв. „Ново село“ в Сливен, кръстовището до средищното училище в с. Блатец и кръстовището до СОУ „Г. С. Раковски“ в Котел, те са направили заключения какво може да се подобри с оглед по-безопасното движение на шофьори и пешеходци. Констатирана е липса на пътна маркировка и знаци, избелели пешеходни пътеки, липса на подстъпи за придвижване от и към тротоарите на хора с увреждания. Констатирано е неправилно придвижване не само от страна на шофьорите, но и от страна на велосипедисти и пешеходци.

Участниците в срещата направиха своите предложения и потърсиха съдействие от областна администрация за тяхното осъществяване.

От своя страна заместник областният управител Огнян Арабаджиев пое ангажимента да придвижи предложенията по съответния ред до компетентните органи. Ще се потърси съдействие от кметовете на общини и ОДМВР да разгледат исканията и да съдействат за осъществяването им там, където е възможно. Важно е не само трите наблюдавани по проекта обекта да станат по-безопасни за участниците в движението, но и много други критични места.

Снимки

Снимка 2Снимка 3