Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Фондация Робърт Бош отвори за кандидатстване младежка програма за продължаващо обучение

11 септември 2009 11:54,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1106

Десетата година на стипендиантската програма „Карл Фридрих Гьорделер Колегиум” на Фондация Робърт Бош е отворена за кандидати. Темата на колегиума през 2010/2011 г. е „Да почувстваме Европа – да изградим добросъседство”.

 

Това е международна програма за продължаващо обучение, насочена към млади лидери – представители на публичния сектор в България, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. В рамките на „Карл Фридрих Гьорделер Колегиум” 25 млади и талантливи представители на публичния сектор (публична администрация, държавни/обществени предприятия, организации в обществена полза) получават покана за 9-месечен работен престой в Германия. Фондацията предоставя на участниците в програмата стипендия, която им осигурява престоя в страната. Стипендиантите имат възможност да натрупат професионален опит и квалификация и да създават трайни контакти в условията на съвместна работа с германски институции, структури на гражданското общество и бизнеса, които след завършване да пренесат в институциите у дома. Целева група на програмата са млади хора, работещи в сферата на трансграничното сътрудничество и международните отношения.

 

Програмната година започва на 1 септември 2010 г. и приключва на 31 май 2011 г. Кандидатстването за включване в програмата протича он-лайн на интернет страницата www.goerdeler-kolleg.de. На този адрес е публикувана и допълнителна информация. Крайният срок за подаване на документи за кандидатстване е 31 октомври 2009 г.

 

Фондацията Робърт Бош е една от най-големите, свързани с предприемачеството в Германия. Работи предимно в областта на международното разбирателство, образованието и здравеопазването. Повече за фондацията може да намерите на www.bosch-stiftung.de/.