Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ГЕРБ внесе предложение за създаване на анкетна комисия по случая с Христо Бисеров

22 ноември 2013 14:13, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 1790
---

ПГ на ГЕРБ внесе предложение за създаване на парламентарна анкетна комисия по случая с Христо Бисеров. „Предложението е внесено вчера от група народни представители“, съобщи в Народното събрание заместник-председателят на ПГ на партията Димитър Главчев, който припомни, че по случая са сезирани и европейските институции.

 

„Комисията, която предлагаме, трябва да отговори на въпросите защо се е забавило образуването на досъдебно производство, кой е предупредил Христо Бисеров, какво се е говорило в кабинета на зам.-председателя на парламента с професионалното ръководство на МВР, кой е предупредил ръководството на ДПС за предстоящи действия на правоохранителни органи срещу Христо Бисеров, защо се е допуснало досъдебното производство да се води не срещу политика Бисеров, а срещу гражданина Бисеров“, уточни народният представител от ГЕРБ Емила Радев. Според него трябва да се знае дали е имало изтичане на информация от службите и да се прецени какво е въздействието на законопроектите, които Бисеров е предлагал през годините като депутат, както и дали има лобистки текстове в тези законопроекти.

 

Димитър Главчев изрази неудобство от факта, че предлагат анкетна комисия, но отговорността била на управляващите, които се занимават с такива комисии. „Странно е в извънредни заседания на парламента да се гледат бюджетите, а в редовни заседания да се обсъждат въпроси, свързани с „Авиоотряд 28” и случая „Мишо – Бирата”“, заяви още Главчев.

 

По думите на колежката му Десислава Атанасова, трябва да се стигне до това какъв е моралът в политиката, кои са политиците на прехода, какъв е авторитетът на институциите. „Ако БСП и ДПС са демократични партии, надявам се, че ще подкрепят създаването на комисия за случая с Христо Бисеров“, допълни Атанасова.