Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министърът на културата Вежди Рашидов ще открие новата учебна година

14 септември 2009 14:27,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1203

Министърът на културата Вежди Рашидов ще открие новата учебна година в Националната художествена гимназия „Димитър Добрович” в гр. Сливен, като празничната церемония ще започне в 11.30 часа на 15 септември т.г.

От началото на новата учебна година училището вече е настанено в нова сграда, държавна собственост, фасадата на която е ремонтирана по проект на „Красива България”. Министерството на културата е предоставило за ремонта на сградата съфинансиране от близо 100 хил. лв. Обновената сграда на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович” дава възможност да се провежда пълноценен учебен процес и да се развива богата творческа и художествена дейност.

По време на посещението си в Сливен министър Вежди Рашидов ще се срещне с кмета на града Йордан Лечков, с областния управител Марин Кавръков, както и с директори на културни институти.

Министърът на културата Вежди Рашидов изпрати днес поздравление до преподавателите и учениците от средните училища по изкуствата и по културата по повод първия учебен ден - 15 септември. В поздравлението на министър Рашидов се казва:

„Поздравявам ви сърдечно с началото на новата учебна година! Училищата винаги са били духовно средище на страната ни. Нашите училища по изкуствата и културата имат своето особено място сред тях с ролята си на културни институти, възпитаващи младите дарования. Вашите усилия, талант и лични качества дават своя принос и към днешния ден за развитието на националната ни култура.

НА ДОБЪР ЧАС! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!”