Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Българо-молдовска бизнес среща се проведе в областна администрация Сливен

09 декември 2013 15:44,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 926
Снимка 1

На 09.11.2013 г. бизнесмени от гр. Твардица, Република Молдова, посетиха Сливен. Групата беше водена от Николай Луцик – собственик на безмитната зона в близост до молдовския град Твардица. В срещата при областния управител участваха председателя на Сливенската търговско-промишлена палата Кольо Колев и бизнесмени от Сливен.

Мероприятието е в отговор на посещението на областния управител в гр. Твардица, Молдова, през месец октомври.

Николай Луцик запозна присъстващите с възможностите, които дава безмитната зона. Чрез нея се осъществява безмитен износ за всички страни от бившия СССР, влизащи в митнически съюз – Русия, Украйна, Беларус, Молдова и др. Продажбата на стоки без мито в страните от бившия Съветски съюз значително подобрява тяхната конкурентоспособност, което е предпоставка за развитието на редица български производства. От особен интерес за тези страни са търговията с вино и спиртни напитки, консерви, тютюневи изделия, месни продукти, фармацевтични продукти, мебели и др.

По време на последвалата дискусия бяха набелязани по-конкретни стъпки за възползване от възможностите, които дава молдовското законодателство в сферата на безмитната търговия.

Областният управител покани сливенските бизнесмени да запознаят и своите партньори с тези възможности. Той завърши с думите, че от Сливен на изток има утъпкана пътека, по която лесно и бързо могат да стигнат до нови пазари.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6