» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областен съвет на децата беше учреден в областна администрация Сливен

10 December 2013 17:56,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 842
Снимка 1

На 10.12.2013 г. се състоя първото учредително заседание на Областния съвет на децата/младежите в област Сливен. То е в рамките на проект „Насърчаване на детското участие чрез укрепване ролята на детските/младежки съвети на училищно, общинско, областно и национално ниво“. Проектът се осъществява в партньорство между УНИЦЕФ България, Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ и Фондация „Партньори-България“, с подкрепата на Министерство на образованието и науката.

Дейностите по проекта са насочени към пилотното въвеждане на Механизма за детско участие, разработен от Съвета на децата към ДАЗД, като в рамките на тези дейности Областният съвет на децата в област Сливен е първият в страната, създаден на областно ниво.

В състава на Областния съвет на децата се включват представители на сформираните вече Общински съвети на децата в общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

В словото си при откриване на заседанието областният управител Корнелий Желязков изрази увереността си, че дейността на Областния съвет на децата в област Сливен ще допринесе за включването на младите хора от област Сливен в процесите на вземане на решения, които засягат техния живот и живота на обществото ни и ще ги насърчи да изразяват мнението си. Той декларира, че подкрепя дейността на съвета и предприеманите от него инициативи, за да бъде осигурена възможност гласът на децата да бъде чут.

Временният председател откри заседанието на съвета и покани членовете да положат клетва. Беше приет проект на Правилник за дейността на съвета.

Тримата кандидати за председател на съвета представиха своите кандидатури. След тайно гласуване членовете на областния съвет избраха за председател Станимир Грозев – ученик от СОУ „Христо Ботев“ – Нова Загора, а за негов заместник – Тони Тенева от Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ – Сливен.

Областният управител връчи на новоизбрания председател Знака на властта. Станимир Грозев предложи следващото заседание на съвета да се проведе в гр. Нова Загора.

Photos

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 8Снимка 9Снимка 10