Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Днес - 21 април, в залата на Областна администрация се проведе семинар по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

21 април 2008 14:59,
Излъчване: Област Сливен преди 16 години, брой четения: 1369
iii

Инициативата за него е на областния управител на област Сливен Христина Чолакова. За участие бяха поканени представители на общинските администрации, социално-икономическите партньори, образователни и обучаващи институции, териториални звена към Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане, доставчици на социални услуги, НПО и др.

Приветствайки участниците, г-жа Чолакова откри семинара и представи лекторите. Семинарът обхвана теми по три от приоритетните оси на програмата: Приоритетна ос 1. Насърчаване на икономическата активност и развитие на пазар на труда, насърчаващ включването; Приоритетна ос 2. Повишаване на производителността и адаптивността на заетите; Приоритетна ос 5. Социално включване и насърчаване на социалната икономика.

Иван Кръстев – младши експерт в главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти", Министерство на труда и социалната политика, изнесе обща информация за Оперативната програма, за разпределението на средствата по приоритетните оси на програмата, информация за стартиралите през миналата година схеми за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, както и за предстоящите възможности за кандидатстване по приоритетните оси на Оперативната програма. Милена Георгиева – началник отдел в дирекция „Европейски фондове и международни проекти", Агенция по заетостта, представи резултатите от стартиралата в края на м. юли 2007 г. схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Квалификационни услуги и обучение на заети лица" по Приоритетна ос 2 на Оперативната програма. Тя информира и за предстоящите възможности за кандидатстване по приоритетни оси 1 и 2. По тези схеми ще могат да кандидатстват Агенцията по заетостта, образователни и обучаващи институции, работодатели, социално-икономически партньори, браншови организации.

Екатерина Димитрова – главен експерт в дирекция „Международно сътрудничество, програми и европейска интеграция", Агенция за социално подпомагане, представи приоритетна ос 5 на ОП „РЧР" и предстоящите възможности за кандидатстване по схеми за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Приоритетна ос 5. По тези схеми ще могат да кандидатстват общини, доставчици на социални услуги.

Беше представен и анализ на резултатите от първата покана за набиране на проектни предложения по схемата „Грижа в семейна среда за независимост и достоен живот на хора с различни видове увреждания и самотно живеещи хора дейности „Социален асистент" и „Домашен помощник".