Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

НАША ВЪЗПИТАНИЧКА ПО ПЪТЯ КЪМ УСПЕХА

20 декември 2013 21:02,
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 10 години, брой четения: 2646
Зорница Стоилова

Когато разбрах за успеха й, безкрайно се зарадвах! Потърсих информация за наградата. И тя е: Зорница Стоилова - журналист във в. "Капитал", получава едната от трите специални награди на Българския хелзинкски комитет (БХК) "Човек на годината". Наградата й е за силните й текстове, посветени на бежанците, хората с психични увреждания, мюсюлманите и другите малцинства.

Макар и малко късно, я поздравих за отличието и я помолих да ми разкаже за пътя си след Хуманитарна гимназия. Зорница завършва СУ “Климент Охридски”, специалност Връзки с обществеността. Един семестър учи Communication Studies в Антверпен, Белгия, по програма Еразъм. От лятото на 2007 година е част от екипа на вестник "Капитал". Започва като репортер, отразяващ рекламния и медийния бизнес в България. От две години е редактор на секцията "Общество" във в. “Капитал”. Покрива теми, свързани с човешките права, развитието на гражданското общество, защитата на уязвими групи хора, а също и по-широки политически теми. От тази година учи магистратура "Стратегическо лидерство" на английски език в департамента по “Политически науки" на Нов български университет.

Зорница е от Випуск 2005 на Хуманитарна гимназия. Випускът, за който всички в училище дълго ще говорим с респект и уважение. Випускът, от който вече има поети, театрали, юристи, икономисти и журналисти. Разлиствайки дневника на театралната трупа, открих, че успехът на Зорница е съвсем закономерен. На въпроса „Коя според вас е най-голямата добродетел?”, тя отговаря: „Най-много уважавам толерантността, защото чрез нея ние – хората, се учим да преодоляваме различията.” А на въпроса: „Кой чужд народ ви е най-симпатичен?”, отговаря: „ Всички балкански народи чувствам близки, защото имаме едно и също светоусещане.”

Пожелаваме й да запази смелостта и дързостта на професията и още много успехи!

Маргарита Маркова

Снимки

Зорница СтоиловаЗорница Стоилова