Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Три инфузионни помпи бяха дарени на отделението по неонатология в областната болница на Сливен

23 декември 2013 13:54, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 2271
---

Отделението по неонатология в МБАЛ “Д-р Иван Селимински”-Сливен получи дарение от три инфузионни помпи ( перфузори ). Единият апарат беше предоставен от ПП ГЕРБ-Сливен, а другите два - от фирма “ХАУЗ-ПД” ЕООД - доставчик на медицинска техника и фирмата-производител “Бранд Медикал”.

 

Народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева връчи инфузионната помпа на началника на отделението д-р Комня Минчева, а представителят на фирмата-доставчик Димитър Хаджипетков подари другите два перфузора на изпълнителния директор на болницата д-р Васислав Петров.

“Надявам се и в бъдеше да имаме възможност да помагаме на вашето отделение, което дава живот и спасява най-малките пациенти на болницата”, каза народният представител Десислава Танева.

 

От своя страна д-р Минчева благодари за жеста и каза, че отделението има нужда от тези апарати. В момента разполага с 8, а се нуждае от около 15 перфузора. С новото дарение перфузорите стават 11. Инфузионната помпа е апарат, който позволява бавно и дозирано въвеждане на лекарствени средства, електролитни разтвори и средства за парентерално хранене на бебетата. По време на работа може да бъде извършвана корекция на дозата на внасяното лекарствено вещество. Има възможност за едновременно прилагане на няколко лекарствени вещества.

Д-р Васислав Петров информира, че отделението има нужда от реанимационна маса. Той припомни, че беше направен ремонт на неонатология и условията за работа и грижа за бебетата са отлични, а специалистите са най-добрите в областта. Тази година трети лекар е получил специалност.

 

От проведения Коледен базар, организиран от Фондация “Нашите недоносени бебета”, са събрани около 2 700 лв. “Предстои да се утонява какво оборудване ще бъде закупено с тези средства”, каза д-р Минчева.

 

На връчването на дарението присъстваха още координаторът на структурите на ГЕРБ-Сливен Марин Кавръков и Димитър Митев - председател на групата общински съветници.

 

Снимки

---------------------------