Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заседание на Областния съвет за развитие.

25 септември 2009 08:20,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1142

На 24.09.2009 г. от 10:30 часа в заседателната зала на Областна администрация – Сливен се проведе заседание на областния съвет за развитие.

Г-н Кавръков представи на присъстващите новия Политически кабинет, в който участие имат представители на всички общини от област Сливен. Членове на този кабинет са заместник - областните управители Пейчо Пейчев и Христо Карабекиров и експертът за връзки с обществеността Цветана Ненова.

Г-н Кавръков откри заседанието и обяви, че е налице необходимият кворум за неговото провеждане и вземане на решения, и представи на присъстващите дневния ред.

Заседанието протече при следния дневен ред:

1. Актуализиране състава на Областния съвет за развитие

2. Актуализиране състава на Постоянната комисия по заетост към ОСР

3. Актуализиране на Правилника за устройството и дейността на постоянната комисия по заетост към ОСР.

Г-н Кавръков запозна членовете на ОСР с проект на нова заповед за състава на Областния съвет за развитие, изготвена в съответствие с изискванията на Закона за регионално развитие. Той разясни, че освен персоналните промени в състава на Областна администрация, такива са настъпили и в Сливенска търговско -промишлена палата и на мястото на г-н Димитър Грозданов, член на ОСР става г-н Тодор Иванов.

Г-н Кавръков информира членовете на ОСР, че се налага да бъде актуализиран състава на Постоянната комисия по заетост към ОСР. Промяната се налага поради настъпили персонални промени в състава на Областна администрация и настъпили такива в някои от териториалните звена на централната държавна администрация. Г-н Кольо Колев – директор на Дирекция „Регионална служба по заетостта” заменя г-жа Велина Тодорова, както и г-жа Ирена Иванова – директор на Дирекция „Инспекция по труда” – Сливен заменя г-н Денчо Денчев. От състава на ОСР отпадат г-жа Станка Тачева – ръководител екип Бизнес център/бизнес инкубатор Нова Загора, майор Тодор Солаков – началник на поделение 34660 и г-н Йордан Йорданов – началник на поделение 42700.

Г-н Кавръков информира присъстващите, че се налага да бъде актуализиран Правилника за устройството и дейността на постоянната комисия по заетост към ОСР поради настъпили промени в Закона за насърчаване на заетостта, правилника за неговото прилагане, прецизиране на текстове от дискутирания правилник, както и включване на допълнителни текстове във връзка с подобряване организацията на работа на комисията.

Областният съвет за развитие на област Сливен прие актуализирания нов състав на Постоянната комисия по заетост, актуализирания вид на Правилника за устройството и дейността на постоянната комисия по заетост към ОСР.

 

След закриването на заседанието на Областния съвет за развитие, г- Кавръков сподели с присъстващите, че през следващите две години на територията на област Сливен предстои реализирането на големия инвестиционен проект – изграждане на автомагистрала „Тракия”.

Кметовете на Община Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел трябва да са подготвени с информация за качествения състав на безработните и търсещите работа хора, за да може областният управител г-н Кавръков според своите правомощия да отстоява в реализирането на проекта да се ползва местна работна ръка. Той припомни, че в състоянието на криза, това е шанс за местния трудов пазар. Изграждането и бъдещата експлоатация на магистрала Тракия трябва максимално да се използва за реализиране на доходи от местната общност.

Кметовете трябва да помислят и как ще се компенсират земеделските производители от крайпътните пазари, на които евентуално ще се отрази новия транспортен трафик.

Г-н Кавръков информира кметовете, че се подготвя пресконференция за автомагистрала „Тракия”.