Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Десислава Танева, ГЕРБ : 2013 г. - година на лъжливите обещания на управляващите

13 януари 2014 18:16, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 1703
Десислава Танева

Изминалата 2013 г. беше годината за обещанията, които не бяха изпълнени от управляващите, заяви на пресконференция народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен и областен председател на партията Десислава Танева. Сред тези обещания е строителството на АЕЦ Белене, за което, по инициатива на БСП, бяха похарчени милиони за рефрендум, но след като вече партията управлява, централата няма да се строи. Друго неизпълнено, а широко прокламирано по време на изборите обещание, е свързано с разкриването на 250 000 работни места. „Година по-късно какво е положението? Безработицата е увеличена с пункт и половина...Не само, че няма разкрити 250 хиляди работни места, а има закрити 30 хиляди. В края на миналата година казаха, че за новата година още 250 хиляди… сякаш предишните обещани бяха открити… Несериозно е! Неизпълнено обещание е и въвеждането на семейното подоходно облагане. 2013г. беше годината, в която всички предизборни обещания на БСП бяха лъжа. В предизборната си платформа заложиха отмяна на пенсионната реформа на ГЕРБ. Стигнаха до „замразяване, с признанието и на самия министър, че ако отменят изцяло реформата, няма да могат да се плащат и минималните пенсии. Едно много сериозно лъжливо обещание..”, каза Танева.

Тя допълни, че надеждата й през 2014 година е свързана с това политиците да проявят разум и да се предприемат решения и действия, които биха успокоили обществото и държавата. Нужно е сформиране на управление, което да приема по-голяма част от обществото и което би довело до подобрение на благосъстоянието на хората. „Всичко това, за да се случи, има едно единствено решение - провеждане на предсрочни избори и постигане на споразумение между партиите относно политики, така, че да се постигнат целите, за които говорим. Да се продължава управлението по този начин е въпрос само на краткосрочно време, което в дългосрочен план е време за държавата”, беше категорична Танева.

 

 

През новия политически сезон ГЕРБ ще отстоява политиките, заложени в предизборната платформа, по която и да е от секторните политики. По отношение на сектор „земеделие” ще бъдат отстоявани принципите за поощряване на частната инициатива и работата на пазарен принцип, каза депутатът.

Десислава Танева критикува отношението на местната власт в Сливен към кметове на населени места, които са избрани от ГЕРБ : „Наблюдавам едно много партизирано управление. Нито едно предложение на кмет на населено място от ГЕРБ не е изпълнено за това управление. Има села, на които кметовете са избрани от БСП и се асфалтират улици дори в ромските махали, а не се изпълняват дори и елементарни искания от кметове на ГЕРБ. „ГЕРБ никога не си е позволявал нито в национален, нито в местен план да работи така. Това е отживелица и е неправилно като управление. Следва да има последователност в политиките и действията спрямо всички населени места в общината. Навсякъде живеят хора и следва да има принципно отношение”, каза Танева.

На журналистически въпрос подкрепя ли се увеличението на заплатите на общинските съветници, тя заяви, че групата на ГЕРБ не е дискутирала този въпрос. Според нея, най-вероятно решението в Общинския съвет зависи от управляващото мнозинство на кмета - БСП и съветници от различни фракции, които гласуват с БСП. Тя припомни, че законовата възможност за увеличаване на възнагражденията на общинските съветници е приета по предложение на БСП и не смята, че това увеличение кореспондира с нивото на доходите на населението. „Не мога да си представя, че в град и община като Сливен, с по-висока безработица от средната в страната, със значително по-ниски доходи, отколкото доходите в страната, следва да се гласуват заплати два пъти по-високи от тези в столичния общински съвет”, допълни народният представител.

Снимки

------