Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник областният управител Арабаджиев участва в две заседания на Обществените съвети по транспорт

15 януари 2014 16:50,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 787
Снимка

На 14.01.2014 г. заместник областният управител Огнян Арабаджиев участва в заседанията на Обществените съвети в секторите „Автомобилен транспорт“ и „Железопътен транспорт“.

На заседанията присъства Данаил Папазов – министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и председател на Обществените съвети по видове транспорт.

В рамките на първото заседание участниците в срещата обсъдиха различните проблеми пред сектора, свързани с нерегламентираните превози на пътници, оптимизирането на републиканската транспортна схема, възможностите за еврофинансиране, компенсации на превозвачите и др. Министър Папазов заяви, че Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ не е спирала да осъществява контрол над нелегалните превози и в следствие на това за 2012 г. са спрени от движение за шест месеца 94 леки автомобила и 6 автобуса, а за 2013 г. 112 леки автомобила и 2 автобуса. Въпреки тези действия това не е достатъчно за цялостното справяне с проблема. Министър Папазов пое ангажимент, в най-кратки срокове, да инициира съвместна среща между заинтересованите министерства и бранша, на която да бъдат обсъдени конкретни мерки за справянето със сивия сектор.

В рамките на Обществения съвет по железопътен транспорт бяха представени приоритетните проекти в сектора за финансиране през Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ през периода 2014 – 2020 г. Национална компания „Железопътна инфраструктура“ предлага за финансиране проектите по направленията София – Пловдив, Пловдив – Бургас (фаза 2), Русе – Варна и Карнобат Синдел. Отделно НКЖИ ще кандидатства с проектни предложения по Механизма за свързаност на Европа (Connecting Europe Facility).