Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Членовете на Областния съвет на децата се запознаха с правомощията на областния управител

24 януари 2014 16:24,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 746
снимка

На 24.01.2014 г. в заседателната зала на Областна администрация Сливен се проведе обучение на членовете на Областния съвет на децата в област Сливен, учреден на 10.12.2013 г. в Областна администрация. Мероприятието се проведе в рамките на проект „Насърчаване на детското участие чрез укрепване ролята на детските/младежки съвети на училищно, общинско, областно и национално ниво“.

Обучението беше открито от областния управител Корнелий Желязков, който приветства младежите и пожела успех в предстоящата работа на Съвета.

Областният управител и представители на ръководството на Областна администрация - г-н Кирил Аврамов – главен секретар, г-жа Гергана Джамбазова – директор на Дирекция „АКРРДС” и г-н Радостин Койчев - директор на Дирекция „АПОФУС”, запознаха участниците с правомощията на областния управител, структурата и дейността на Областна администрация Сливен.

Г-жа Женя Андонова – старши експерт, информира членовете на Съвета на децата за възможностите за съвместна работа с Областна администрация. Децата бяха поканени да проявяват активност в дейностите по разработване и изпълнение на стратегии, планове и програми на областно и общинско ниво, имащи отношение към живота и развитието на децата и младите хора.

Г-н Желязков запозна членовете на Съвета с предстоящото организиране на инициативи, свързани с честване на 180 г. от основаването на фабриката на Добри Желязков, в които те могат да участват.

Представена беше и информация за планираните дейности, свързани с участието на Стария бряст в конкурс „Европейско дърво на годината 2014” и възможностите за включване на Областния съвет на децата в тяхната реализация.

Въз основа на придобитите по време на обучението знания, младежите изготвиха План за дейността на Областния съвет на децата през 2014 г.

Снимки

снимкаснимка