Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител представи в Стара Загора проекти на общините по Публичната инвестиционна програма

27 януари 2014 11:33,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 805
Снимка

На 25 и 26.01.2014 г. областният управител Корнелий Желязков взе участие в среща на премиера Орешарски и членове на правителството с областните управители. Домакин на срещата беше областният управител на Стара Загора Живка Аладжова.

Основна тема на разговорите беше координирането на централните и местни политики. Министър-председателят дискутира политиките на правителството, както и приоритетите и целите на кабинета през 2014 г. С областните управители разговаряха и отговаряха на въпросите им заместник-министър председателят по икономическо развитие Даниела Бобева, министърът на финансите Петър Чобанов, министърът на околната среда и водите Искра Михайлова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Даниел Папазов.

След срещата стана ясно, че за по-добрата информираност и взаимна връзка между областните управители ще бъде създаден общ електронен портал.

Областният управител Корнелий Желязков представи на министъра на финансите проектите на общините от област Сливен, с които те кандидатстват пред Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Съгласно приетото ПМС №4/16.01.2014 г. областните управители имат важна роля в процеса по набиране на проектни предложения, координация и контрол на тяхното изпълнение.