Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отличиха водещите фермери от област Сливен

28 януари 2014 10:53,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 2256
Сн1

На 27.01.2014 г. под патронажа на областния управител Корнелий Желязков бяха връчени призове на водещите селскостопански производители от област Сливен. Награждаването се организира от Областна дирекция „Земеделие“ - Сливен съвместно с областна администрация Сливен. Официални гости бяха народните представители Десислава Танева, Деян Дечев и Янко Янков. Присъстваха земеделски производители и представители на браншови организации в сектора.

В приветствието си при откриването областният управител Корнелий Желязков подчерта, че с днешната среща се надява да се постави едно добро начало, което да се превърне в традиция. Целта на връчването на наградите в сферата на селското стопанство е да се стимулират и подкрепят онези, избрали да работят в този труден отрасъл. „Всички разчитаме на вас Сливен да се превърне във водеща област в земеделието и животновъдството“, завърши той.

Г-жа Танева пожела здраве и късмет на присъстващите. Тя се надява техните виждания да бъдат чути, а предложенията и намеренията им да намерят своето подобаващо място в Програмата за развитие на селските райони през новия програмен период 2014-2020 г.

Г-н Дечев каза, че е приятно изненадан от това, че толкова много млади земеделци и животновъди са намерили място сред отличените. „Всички трябва да работим усилено, за да стане трудът на фермерите по-лесен“, каза той и заяви подкрепата си за добрите начинания в сектора.

Г-н Янков сподели, че е особено горд от моменти като този, които се случват в Сливен. „Това, което сте постигнали, е равносилно на героизъм и ви прави чест“, каза депутатът. Той е убеден, че в тези сложни времена, фермерите ще намерят верния път към успеха. Според него шансът на България е в селското стопанство, а участието на сектора в БВП ще става все по-голямо. Г-н Янков обърна внимание и на нарастващата роля на браншовите организации и пожела още повече и по-значими награди.

Тодор Братанов – директор на ОД „Земеделие – Сливен, каза, че с тази церемония се отдава уважение към фермерите, които са много на територията на областта. Затова и задачата да се изберат водещите не е била лесна. Наградите целят да стимулират и отличат най-добрите практики в съответната област, да популяризират сред обществеността най-талантливите и способни фермери, тяхната дейност и успехи в родното селско стопанство. Номинациите се излъчиха и са съгласувани с: Областна дирекция “Земеделие” гр. Сливен; Териториално звено “Лоза и вино” гр. Сливен към ИАЛВ; Асоциация на зърнопроизводителите в Сливенска област; Асоциация за развъждане на черношарената порода в България гр. Добрич; Организация на производители на праскови – “Българска праскова” ООД гр. Сливен; Регионалните асоциации на млекопроизводителите в Сливенска област; Регионална животновъдна асоциация – Сливен; Национална браншова организация “Български пчеларски съюз” гр. София.

Категориите и носителите на наградите са:

-Зърнопроизводство - „АГРОКОМПЛЕКС КОНЬОВО” ООД - с. Коньово и ЗКПУ „КООП КОВАЧИТЕ 92” - с. Ковачите;

-Лозарство – „ЕДОАРДО МИРОЛИО” ЕООД – с. Еленово и “АНЖЕЛУС ЕСТЕЙТ”;

-Зеленчукопроизводство - „СКЪТ” ЕООД - гр. Сливен и ПЕТЪР АНДОНОВ ЗЛАТЕВ, с. Крушаре;

-Овощарство - „БЪЛГАРСКА ПРАСКОВА” ООД – гр. Сливен и “ЕКОПРОДУКТИ” ООД – гр. Сливен;

-Птицевъдство - ”ЕКО ФАРМ 2005” ЕООД – с. Панаретовци;

-Пчеларство - КРАСИМИР ПЕТРОВ – с. Кортен;

-Свиневъдство - „ВЖК – РОДОПА – НОВА ЗАГОРА” ЕООД;

-Овцевъдство - ЖЕЛЬО РАДЕВ ИВАНОВ - с. Загорци и ДИМИТЪР ЩЕРЕВ КАЦАРОВ - с. Прохорово;

-Говедовъдство - ЕТ “КОХОРТИС МИЛК-МАКСИМ МИНЧЕВ” - с. Кортен;

-Най-добра говедовъдна ферма - ЕТ „ДИАНА-МИ-МИНЧО ИВАНОВ” – с. Кортен;

-Млад фермер-животновъд - ДРАГОЛ МАРИНОВ ГЕОРГИЕВ – с. Сборище;

-Най-бързо развиваща се ферма с насоченост животновъдство - „СЕМЕНА СИНХРОН” ООД

-Приз „За доказан принос при осъществяване на развъдна дейност в говедовъдството в Сливенска област” - Иван Омайников, Димитър Димитров, Павел Ангелов, Радка Колева, Спасийка Статева, Кремена Петрова, Таня Димитрова, Михаил Михайлов.

Снимки

Сн2Сн3Сн4Сн5Сн6Сн7Сн8Сн9Сн10Сн11Сн13Сн14Сн15Сн16Сн17Сн18Сн19Сн20Сн21Сн22