Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Цветан Цветанов запозна Манфред Вебер с актуалната политическа ситуация в България

28 януари 2014 12:49, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 1697
---

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна в Брюксел със заместник-председателя на Групата на Европейската Народна партия в Европейския парламент и координатор на работната група на ЕНП по правосъдие и вътрешен ред Манфред Вебер. Цветанов запозна Вебер с политическата ситуация в България от последните седмици, в контекста на продължаващите над 220 дни протести срещу правителството на БСП, ДПС и Атака.

 

По време на разговора Манфред Вебер се поинтересува от скандалите, с участитео на народните представители от Атака и лидера им Волен Сидеров, както и от политическите реакции на ръководствата на БСП и ДПС по случая. По думите на Вебер е недопустимо партии, които са членове на ПЕС и АЛДЕ, да не осъдят категорично скандалните действия на народни представители срещу представител на дипломатическа мисия, както и да не се разграничат ясно от популистка националистическа формация, която очевидно държи ключа към управлението на държавата.

 

По време на работната си среща, Цветан Цветанов и Манфред Вебер обсъдиха и доклада на Европейската комисия за напредъка на България и Румъния в рамките на Механизма за сътрудничество и проверка. Двамата се обединиха около тезата, че докладът е изключително критичен и показва загуба на доверието на Комисията към волята за реформи на ръководителите на българските институции. Като координатор на работната група на ЕНП по правосъдие и вътрешен ред, Вебер изрази тревожност, че положителните тенденции в реформите на МВР, констатирани от предходните три доклада на ЕК, сега липсват. По думите му системните проблеми в сектор „сигурност“ не срещат решение. Зам.-председателят на ГЕРБ Цветанов бе категоричен, че много от обективните критики, които съдържа докладът, са последствие от спрените реформи в редица сектори, които бяха започнати от правителството на ПП ГЕРБ.