Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Съветниците от ГЕРБ-Сливен ще отделят голяма част от заплатите си за благотворителност

30 януари 2014 13:58, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 1652

Общинските съветници от ПП ГЕРБ-Сливен взеха решение да заделят за благотворителност голяма част от своето възнаграждение, чието увеличение бе гласувано на днешното заседание на Общинския съвет. Всеки месец ще бъде предоставена информация колко пари и за каква кауза ще се отпускат, тъй като на този етап все още не е ясно каква е сумата, която ще получава всеки общински съветник.

Съветниците от ГЕРБ считат, че е по-добре парите да бъдат дарявани на конкретни хора, изпаднали в нужда, а не да потъват в общинския бюджет, или да отиват за заплати на военни пенсионери, хонорари на PR-агенции и адвокати.

Съгласно последната промяна в нормативната уредба, заплатата на кмета може да бъде от 1 000 до 2 700 лв. В тази връзка групата общински съветници от ГЕРБ-Сливен призовава кметът на общината да направи предложение основната му заплата да стане 1000 лева, като по този начин той ще изрази своята съпричастност към сливенската общественост и ще се решат проблемите с обществените нагласи към заплатите на общинските съветници.