» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Старт на проект по ИСПА

01 October 2009 17:56,
Emission of: District Sliven 14 years ago, number of readings: 1394
представяне на проекта

На 1.10.2009 г. от 16 часа се даде строителна линия и строителна площадка на фирма ДЗЗД „ХИДРОСИСТЕМИ” Сливен, която ще е изпълнител на проект по програма ИСПА.

Инвестицията по ИСПА „Интергриран проект за воден цикъл” на гр. Сливен има за цел да подобри градската среда, да доведе до спестяване на енергия и разходи по поддръжка и ремонти на мрежата и да свърже оставащите 14% от населението на града към канализационната мрежа.

Изграждането на канализационната и водопроводна мрежа ще е по бул. „Хаджи Димитър”, кв. Клуцохор и кв. Комлука.

Новата канализационна и водопроводна мрежа в централната градска част ще бъде 24 км., от които 17 км. ще са с полиетиленови тръби с Ф315-Ф630 мм. и 7 км. от стъклопласт Ф700-Ф1400 мм.

Срока на изпълнение на проекта е от 1.10.2009г. до декември 2010г.

Проекта е съобразен и ще отговаря на нормите на FIDIK, които са еквивалент на ЗУТ.

Инвестицията, която ще се направи по проекта е в размер на 17 141 867,63 Евро.

След завършване на главния колектор в кв. Клуцхор ще се работи едновременно и полагане на водопроводните тръби. Подмяната на водопроводната мрежа се финансира по програма ОПОС, която е в размер на 14 000 000 лв.

За изграждането на канализацията ще бъдат включени около 100 работници със средна работна заплата 1000лв.

Административния, инженерен и технически персонал ще е от 30 човека.

Предстоящите интензивни строителни мероприятия неминуемо ще доведат до затруднения в пътната обстановка на града.

Фирмата пое ангажимента да работи възможно най- бързо и качествено. Затова проектът ще се изпълнява на малки отсечки от 40 м. След изкопните работи веднага ще се полагат тръбите и зариват. Месец след това ще се асфалтира и участъка, който е от ремонтиран.

За предстоящите строителни работи фирмата изпълнител ще уведомява гражданите на гр. Сливен, чрез своя сайт. Актуална информация ще има и на сайта на Областна администрация.

На представянето на проекта и започване на подготовката на строителните работи присъстваха Областния управител на област Сливен г-н Марин Кавръков, зам. областните управители г-н Пейчо Пейчев и г-н Христо Карабекиров, зам. кмета на Община Сливен Недка Енергиева, началника на Пътно управление Костадин Костадинов, общински съветници от Общински съвет Сливен, представители на фирмата изпълнител и др.

Photos

гости на събитиетотехника