Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Старт на проект по ИСПА

01 октомври 2009 17:56,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1435
представяне на проекта

На 1.10.2009 г. от 16 часа се даде строителна линия и строителна площадка на фирма ДЗЗД „ХИДРОСИСТЕМИ” Сливен, която ще е изпълнител на проект по програма ИСПА.

Инвестицията по ИСПА „Интергриран проект за воден цикъл” на гр. Сливен има за цел да подобри градската среда, да доведе до спестяване на енергия и разходи по поддръжка и ремонти на мрежата и да свърже оставащите 14% от населението на града към канализационната мрежа.

Изграждането на канализационната и водопроводна мрежа ще е по бул. „Хаджи Димитър”, кв. Клуцохор и кв. Комлука.

Новата канализационна и водопроводна мрежа в централната градска част ще бъде 24 км., от които 17 км. ще са с полиетиленови тръби с Ф315-Ф630 мм. и 7 км. от стъклопласт Ф700-Ф1400 мм.

Срока на изпълнение на проекта е от 1.10.2009г. до декември 2010г.

Проекта е съобразен и ще отговаря на нормите на FIDIK, които са еквивалент на ЗУТ.

Инвестицията, която ще се направи по проекта е в размер на 17 141 867,63 Евро.

След завършване на главния колектор в кв. Клуцхор ще се работи едновременно и полагане на водопроводните тръби. Подмяната на водопроводната мрежа се финансира по програма ОПОС, която е в размер на 14 000 000 лв.

За изграждането на канализацията ще бъдат включени около 100 работници със средна работна заплата 1000лв.

Административния, инженерен и технически персонал ще е от 30 човека.

Предстоящите интензивни строителни мероприятия неминуемо ще доведат до затруднения в пътната обстановка на града.

Фирмата пое ангажимента да работи възможно най- бързо и качествено. Затова проектът ще се изпълнява на малки отсечки от 40 м. След изкопните работи веднага ще се полагат тръбите и зариват. Месец след това ще се асфалтира и участъка, който е от ремонтиран.

За предстоящите строителни работи фирмата изпълнител ще уведомява гражданите на гр. Сливен, чрез своя сайт. Актуална информация ще има и на сайта на Областна администрация.

На представянето на проекта и започване на подготовката на строителните работи присъстваха Областния управител на област Сливен г-н Марин Кавръков, зам. областните управители г-н Пейчо Пейчев и г-н Христо Карабекиров, зам. кмета на Община Сливен Недка Енергиева, началника на Пътно управление Костадин Костадинов, общински съветници от Общински съвет Сливен, представители на фирмата изпълнител и др.

Снимки

гости на събитиетотехника