Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Бойко Борисов към управляващите: Колкото по-дълго стоите на власт, толкова по-тежко ще паднете

06 февруари 2014 12:56, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 1804
---

Колкото по-дълго стоите на власт, толкова по-тежко ще паднете и никога повече няма да се върнете. Това заяви в кулоарите на парламента председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по адрес на управляващите от БСП, ДПС и Атака. В Народното събрание Борисов проведе среща с представителите на Инициативния комитет за събиране на подписи в подкрепа на предложения от президента Плевнелиев референдум по изборни въпроси – проф. Георги Близнашки и проф. Калин Янакиев.

 

„Аз съм поел няколко ангажимента към тях, при изричното условие, ако те го пожелаят или ни го поискат след среща с останалите партии, които искат референдум. Ако пожелаят, да подпомогнем техния щаб или това, което правят, с финанси, технически възможности. Поел съм ангажимент, че ГЕРБ ще направи всичко възможно да събере поне 500 000 гласа. За целта утре в Казанлък събирам всички кметове и областните координатори на партията”, обясни Бойко Борисов. Според него за ГЕРБ е голяма чест, че такива изтъкнати професори пожелаха партията да ги подкрепи. „Проф. Близнашки винаги е бил от страната на БСП, а Янакиев не е крил пристрастията си към ДСБ. В инициативния комитет няма нито един човек с пристрастия към ГЕРБ”, подчерта Борисов.

 

„Безумното предложение на Станишев за референдум по ядрената енергетика ни струваше 14 милиона лева, а тук става въпрос за нещо, което е абсолютно безплатно, а можем да чуем гласа на суверена. Кой има против? Ние сме солидарни с другите партии, изцяло сме на разположение, имаме партийна субсидия. Дори и инициативният комитет да предложи редакция в текстовете, ние ще се съобразим с тях”, категоричен бе Бойко Борисов. По думите му народните представители от ГЕРБ ще подкрепят искането на „Ранобудните студенти” да се замразят депутатските заплати в парламента, както беше 4 години.

 

По повод разпределените от правителството 500 милион лева по програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, Бойко Борисов подчерта, че това е наказателна акция срещу кметовете на ГЕРБ и големите градове. „Има своето основание и биха могли да казват, че и в малките населени места живеят хора, затова съм склонен да приема аргументите им, но все пак градове с много малко жители или села на фона на София – 6 милиона лева, за Пловдив няма нито един лев, за Благоевград, Бургас, Габрово… Не ми се вижда много нормално разпределението, но това си е право на управляващите”, посочи председателят на ГЕРБ.

 

„Искам специално да благодаря на Сметната палата, защото и двата доклада за Министерски съвет и за отряд 28 са изключително коректни, точни и формулирани правилно. Всички полети на тези въздухоплавателни средства са платени надлежно, с фактури и никаква щета, а точно обратното – дошли са приходи в държавата. Тези въздухоплавателни средства, купени от Станишев, абсолютно не са правителствени, а само по книга са правителствени. Това са пътнически нискотарифни самолети и вертолети. Вертолетите сигурно са на 30-40 години. Не е ощетена държавата“, заяви Бойко Борисов, във връзка с проверката на полетите на „Авиоотряд 28“. Председателят на ГЕРБ посочи, че управляващите се опитват да отклонят с измислени теми, вниманието от скандала в Европейския парламент с фамилията на Станишев. „Тези дни гледам едни анимационни филмчета на Павката и Ментата. В темата на дебатите, когато в Европейския парламент се говори за нечувано нещо – да вземеш пари от Европейския парламент и после да ги връщаш, и то от фамилията на Станишев. За мен най-важното е, че фамилията на лидера на ПЕС е взимала пари и сега ги връща, и се задават въпроси за това в Европейския парламент”, подчерта Борисов.