Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Бойко Борисов: Правителството ни разделя не само по партии и религии, но и по населени места

07 февруари 2014 21:47, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 1667
---

„Всичко, което се случва, е безпрецедентно. Затова ГЕРБ ще търси парламентарни и извънпарламентарни методи, за да се поправи тази несправедливост по отношение средствата за общините за следващия програмен период”. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който разговаря с актива на партията от структурата в Казанлък,където се проведе и среща с кметове, избрани с подкрепата на ГЕРБ. Пред тях Борисов заяви, че в момента правителството ни разделя не само по партии и религии, но и по населени места. С присъстващите на срещата Борисов сподели, че финансовият министър Петър Чобанов е бил поканен на дискусията, но не е дошъл. „Когато го канят от ДПС-отива по задължение“, допълни Борисов.

 

Бившият регионален министър в кабинета на ГЕРБ Лиляна Павлова поясни, че за 7-годишния период за големи общини като Пловдив, Варна, Бургас са разпределени по 58 млн. евро, а за по-малки като Видин, по 19 млн. „Притеснително е финансирането и на пътищата, ясно е, че освен магистрала „Струма”, друго няма да бъде довършено в този период. Пътищата не са сред приоритетите”, заяви Павлова. Кметът на град Казанлък Галина Стоянова подкрепи твърдението като заяви, че общината е една нула за новите управляващи и не са отделени никакви средства, независимо, че хората си плащат данъците така, както всички останали. „Правителството ни убива бавно и мъчително“, каза Стоянова.

 

В рамките на срещата проф. Георги Близнашки информира за започващата подписка за референдум, за която много от политическите сили са обещали мобилизация на силите си. „В по-големите селища подписката ще върви като ще се използват доброволци и активисти на ГЕРБ. В София вече са разкрити три пункта. Целта е с подписката да бъде оказан натиск на парламентарното мнозинство“, поясни Близнашки.