Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Три златни медала и един сребърен за сливенски лекоатлет

17 февруари 2014 14:59, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 1934
---

17-годишният лекоатлет Живко Стоянов от Сливен завърши участието си в Националното първенство по лека атлетика в зала с три златни медала и един сребърен. Златен медалист е на бягане 400 метра, 200 метра и щафета 4х1 обиколка младша възраст, а сребърният медал е от щафета 4х400 старша възраст.

Стоянов е единствен от атлетите на АСКЛА Сливен с три златни отличия.

Възпитаникът на Илиян Данев спечели титлата си в бягането на 400 метра като измина дългия спринт за 51.90 сек., а в бягането 200 метра при юношите младша възраст измина обиколката за 23.33 сек. Така той дублира успеха си в двете спринтови дисциплини при юношите младша възраст.

 

Съотборникът на Живко - Билял Саидов, е с три медала от първенството – злато в щафетата 4х1 младша възраст, сребро в щафета 4х400 старша възраст и бронз в бягането на 400 метра младша възраст.

 

В щафетното бягане на 4х1обиколка юношите младша възраст на Сливен в състав Живко Стоянов, Жулиян Димитров, Билял Саидов и Станимир Минчев са победители, а момчетата до 16 години финишираха на втора позиция. На щафета 4х400 старша възраст са втори.

Националното първенство по лека атлетика в зала се проведе от 12 до 15 февруари в Добрич.

 

Областното ръководство на ПП ГЕРБ-Сливен поздравява Живко Стоянов за високите постижения и пожелават на него и съотборниците му все така да дават положителен пример на своите връстници и упорито да завоюват водещи позиции. От една година Живко е стипендиант на областната организация на ГЕРБ.

Снимки

Живко Стоянов и треньорът му Илиян Данев ---