Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министър Стойнев посети „Е. Миролио“ - Сливен

24 февруари 2014 16:39,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 1326
Снимка 1

На 24.02.2014 г. на посещение в Сливен е министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. В програмата му е включено посещение на „Едоардо Миролио“, както и среща със сливенския бизнес. Той е придружаван от областния управител Корнелий Желязков, народните представители Валери Жаблянов и Деян Дечев и кмета на община Сливен Кольо Милев.

От презентацията на г-н Миролио стана ясно, че през тази година компанията му ще инвестира 55 млн. лв. основно в Сливен чрез серия от проекти. Те включват подмяна на остаряло машинно оборудване, поставяне на нови машини за увеличаване на производството и разширяване на продуктовата гама. Ще бъдат построени нови производствени помещения за готови платове. Ще бъдат разкрити и 200 нови работни места. Фирмата ще търси нови пазари в чужбина, като принципите в работата й остават качество, иновации и растеж. Г-н Миролио сподели, че двама негови бизнес партньори - от Австралия и италианско-швейцарски холдинг, също ще да инвестират в Сливен.

Министър Стойнев каза, че по негова инициатива в страната се провеждат срещи с големи инвеститори, за да се изслушат техните намерения и виждания. Той подчерта, че основна цел на правителството е подобряване на бизнес климата и статистическите данни сочат, че той наистина се подобрява. „България тръгна по пътя на икономическия растеж, България се отлепя от дъното, но е необходимо страната ни да има още по-голям икономически растеж“, заяви той. Очакванията са за 2% растеж на икономиката през годината. Правителството провежда мащабна акция за намаляване на лицензионни, регистрационни и разрешителни режими. В момента се подготвят промени в Закона за насърчаване на инвестициите. Той трябва да стане много по-съкратен и по-опростен и да се намали бюрократичната тежест, да се даде повече шанс на инвеститорите и да се откриват нови работни места.

Министър Стойнев каза още, че не е доволен от напредъка по програма „Джеръми“. В нея е бил налят голям ресурс, който обаче не е достигнал до бизнеса. Това е наложило промяна в концепцията на програмата съобразно потребностите на българския бизнес. За следващия програмен период 72% от средствата по програмата ще бъдат насочени за предприемачество, експортна дейност, подобряване на производствените процеси, а около 25% - за зелена енергия и ефективно производство.

Драгомир Стойнев посочи завода на Едоардо Миролио като добър пример за сътрудничество с областната управа и местната власт, за което благодари. След брифинга италианският домакин покани гостите на обиколка из производствените цехове на завода.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6