Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков изрази удовлетворение от бързите действия на ДФ"Земеделие"

09 октомври 2009 12:03,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1096

Областният управител г-н Марин Кавръков изрази своето удовлетворение от бързите действия на Държавен фонд „Земеделие” и изработения вариант на меморандум, с който ще се даде възможност от началото на 2010 г. с финансов ресурс на ДФ „Земеделие” да се рефинансират проекти от търговските банки по Програмата за развитие на селските райони.

На втора подред среща заместник изпълнителният директор на ДФЗ Светослав Симеонов информира представителите на банките, че ръководството на Фонда заедно с МЗХ е предложило в бюджета на институцията за 2010 г. да се заложат 100 млн. лв., които да се използват за рефинансиране на проекти по Програмата за развитие на селските райони. Точният размер на финансовия ресурс ще бъде определен след разговори с Министерството на финансите, като той ще зависи и от възможностите на държавния бюджет за следващата година.

Очаква се до края на годината окончателно да се изчисти и конкретната схема, по която на банките ще се предоставят финансов ресурс, с който те от своя страна да кредитират кандидати по европейската програма. Самата схема ще може да се приложи реално от януари догодина, след като стане ясно и с какви средства ще разполага ДФ „Земеделие” за тази цел.

Това споразумение ще даде възможност на много хора от област Сливен да участват по Програмата за развитие на селските райони.