Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Съветниците от ГЕРБ-Сливен дариха 2 000 лв. на алпинист за експедицията му до Еверест

11 март 2014 15:48, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 2256
---

Общинските съветници от Групата на ГЕРБ в Сливен направиха лично дарение от 2 000 лв. на алпиниста Атанас Скатов. Той планира да се включи в експедиция до Еверест (8848 м). и събира средства за покоряването на първенеца. Сумата му бе връчена от общинския съветник Стела Костова от името на цялата група. Това е първото дарение, което правят общинските съветници от ГЕРБ, след като взеха решение да периодично да подкрепят различни каузи със собствени средства, получени като възнаграждение за работата им в общинския съвет.

 

През последните 12 месеца Атанас Скатов изкачи най-високите върхове на три континента – Ухуру в Африка, Елбрус в Европа (5642 м) и Аконкагуа (6962 м) в Южна Америка.

За експедицията до Еверест са необходими 24 000 долара. Скатов е събрал около половината и вече ще може да плати таксата за експедицията.

„Ако съм здрав, ще успея”, заяви той и благодари на подкрепата от страна на общинските съветници от ГЕРБ. Той се надява сумата да бъде събрана и след 5 април ще се отправи към „Покрива на света”.

 

През последните дни Скатов обяви в медиите, че обявява за продан своя мотор и автоматичния си швейцарски часовник.

От 2 години Атанас не се храни с животинска храна. Обявил е експедицията си като първата в света, която ще бъде извършена от веган и без изкуствен кислород. Посвещава я на Христо Проданов, който преди 30 г. бе първият българин, стигнал до Еверест.

 

Атанас Скатов е завършил с отличие Аграрния университет в Пловдив и е специалист по насекомите. Той е доктор на науките, специализирал е в Германия, където е работил като научен сътрудник. До неотдавна бе университетски преподавател в София. От 2 г. се занимава активно с алпинизъм, катерене, ски, плуване, йога, танци, мотори.