Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Бойко Борисов: Безработицата при кабинета Орешарски е рекордна!

12 март 2014 11:39, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 1864
---

На тази пресконференция, управляващите трябваше да говорят: „по време на нашето управление и на кабинета „Орешарски“ има трайна рекордна безработица – над 13 %“. Това заяви пред журналисти в Народното събрание председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му, в момента се харчат милиарди, за да се осигурят няколко хиляди работни места. „Мога да коментирам прическите на главните редакторки и шефки, които бяха отишли на тази медийна среща, и как услужливо седяха и мълчаха. Тази пресконференция, която дадоха, можеше да започне с нещо, да се каже: „благодарим на Борисов, че в най-тежката финансова и икономическа криза, спаси държавата и построи толкова, колкото ние – БСП и ДПС, за 20 години не сме“, посочи Борисов. На тази пресконференция трябваше да говорят: по време на нашето управление има трайна рекордна безработица”, посочи Бойко Борисов. Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че при този „растеж” и при тази събираемост от приходните агенции, управляващите искат да раздадат пари за Великден само от парите на работещите хора и на базата на кредити.

 

„Говорих с еврокомисар Йотингер и еврокомисар Барние, и на 20-ти ще имаме среща в Брюксел по тази тема - да ги питаме, защо след като буквално е замразен проектът „Южен поток”, в момента над 200 милиона вече се харчат за този проект? С какво право харчат държавни пари, да си дават заплати за нещо, което изобщо не е сигурно дали ще стане? Ние сме твърдо за това „Южен поток” да стане, но това, което направиха тези хора, е да блокират проекта и да го замразят. Това стана много лесно, след като министърът на икономиката и енергетиката се яви един обикновен пощальон, след като не може да си защити проекта, след като не може да докаже, че е прозрачен. С какво право дават 193 милиона в компания, след като целият този проект е замразен от Брюксел? С какво право?”, попита Бойко Борисов. Според него, управляващи купуват гласове за изборите с парите на работещите хора, а в същото време са блокирани всички големи инфраструктурни проекти, като „Марица” и „Струма”, а 20 % от парите за болниците са съкратени. „Един ден казват, че увеличаваме нещо или ще строим „Белене” или „Южен поток”, на другия ден го замразяват. Единият ден Станишев казва, че ще вдигнат данъците, на другия ден Местан или Цонев казват – няма. На кое да вярваме”, попита още председателят на ГЕРБ.

 

По повод искането на Сергей Станишев за дебат между двамата, Бойко Борисов посочи, че Станишев първо трябва да се определи какъв е. „Той трябва да каже какъв иска да е - евродепутат, премиер… Като какъв иска да си говорим? Първо, Станишев да каже какъв ще бъде. Ако ще е премиер, да се явява на дебат за премиер. Той дезертира от тази позиция, въпреки че преди 4 години твърдеше, че е най-подготвеният. Второ, ние имаме обявен водач за листата за евродепутати. Той ще ли е водач на листа, ще ли е евродепутат, какъв ще е? В името на какво да дебатираме? Ние сме първа политическа сила, той открадна изборите и си направи правителство. До този момент ние сме най-голямата политическа сила, те не са победили на изборите. С кое право и с кой морал излиза да дава оценка?“, заяви Борисов. Пред журналистите в парламента той подчерта, че не е създал правителство, защото ГЕРБ не влиза в безпринципни коалиции. „Те влязоха в коалиция с „Атака” и сега се чудят как да излязат и какви шмекерии да направят”, посочи председателят на ГЕРБ. Борисов подчерта, че е бил много пъти на дебат със Станишев и винаги може да отиде отново на такъв. „Ако дебатът е за лидери на партии, ГЕРБ са си ме избрали мен, доколкото знам, БСП все още са си го избрали него. Имаме да си говорим с партиите. Станишев трябва да отговори на тези въпроси, които повдигнах – какво ще отговори? Че е намалил безработицата или е увеличил 250 000 работни места? Или, че на края на четвъртата година щели да вдигнат заплатите и пенсиите? Дрън-дрън. Кой му вярва”, попита Бойко Борисов. „Водачите на листи и самата листа от евродепутати е хубаво да участват в подобни дебати, за да видим кои са. Ние още не знаем кои ще бъдат водачи от другите партии”, допълни Борисов.

 

Според Бойко Борисов Държавен фонд „Земеделие” е бомбата, която може би ще свали правителството, защото там злоупотребите са огромни. „Г-н Местан се опита да си припише чужди заслуги с тези пари и всички му отговориха в глас, че това изобщо не е негова заслуга. Доколкото знам, зърнопроизводителите и всички останали днес протестират по тази линия”, посочи Бойко Борисов. Той бе категоричен, че когато наближат избори, всички почват да се правят на мъже. „По-лошо от завистлив мъж няма. Моята съдба, за съжаление, така се нареди в последните години, че все има някакъв мъж, който иска да прилича на мене. Изредиха се цяла плеяда кандидати за какво ли не. Завиждат ли, броят ли ми, не мога да ги разбера. Искат да ми влязат в обувките, да са като мен”, заяви председателят на ГЕРБ. По думите му, ГЕРБ ще има шест номинации за членове на ЦИК.

„Няма как да стане да възобновиш социалистическата икономика с нови технологии в стар завод. Само енергийната ефективност да се направи на този завод са огромни пари, милиарди. Това е схема, която искат да си направят, като с 500-те милиона. Абсурдно е това, което говорят. Как ще направят стари заводи с нови технологии? Това не може да стане. Това е поредният опит да източат пари, както с „Южен поток” тези 193, вече сигурно са 195 милиона, по няколко милиона за заплати дават на месец в тази компания”, посочи още Бойко Борисов.