Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Бойко Борисов: Победата на изборите ще е за ГЕРБ, въпреки че БСП и ДПС се стараят да имат служебна победа

21 март 2014 17:42, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 1775
Бойко Борисов

Винаги сме побеждавали БСП и ДПС. Колкото повече се стараят да имат служебна победа, толкова повече хората разбират, че те искат да направят пак някаква афера. Това заяви пред журналисти в Народното събрание председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Той бе категоричен, че парламентарната група на ГЕРБ няма да напусне парламента заради състава на ЦИК. „Това са хора, които на бялото могат да кажат черно, без да им мигне окото. Напускането на парламента е крайна мярка – прилагахме го и него, но това само ще им облекчи работата да направят още измами. На мен ми стига и аз съм убеден, че европейските институции, европейските партии, включително и социалистите, ще си направят извод. Не само председател на ЦИК, не само зам.-председател на ЦИК ни се полага – председател на парламента ни се полага, защото ние сме първата политическа сила“, подчерта Борисов. По думите му, народът не е казал партии с един – един и половина процента или пък партия с 4 - 5%, в момента да ръководят държавата. „Народът не е казал такова нещо. Не е казал, че БСП, ДПС и Атака заедно трябва да правят повече от ГЕРБ. И на следващите избори това безпощадно ще им бъде напомняно не от кой да е, а от хората. Така че, ако искат да вземат и другите представители в ЦИК, всичките да ги вземат. Ако искат, да вземат и други шест гласа в ЦИК – не седми, не председател, не зам.-председател – то ни се полага не на мен или на Ивайло Московски, а на тези милиони избиратели, които са гласували за ГЕРБ – затова се полага това“, категоричен бе председателят на ГЕРБ.

 

За пореден път Борисов посочи, че Атака, БСП и ДПС са се събрали заедно. „Ние го говорим това вече осем месеца. Виждате, как те се договарят за всяка квота и съответно Атака, БСП и ДПС си подкрепят кандидатите. Този факт става безпощадно ясен и съм убеден, че победата ще за ГЕРБ, щом и червените социологически агенции започнаха да дават предимство за ГЕРБ“, допълни Бойко Борисов. Председателят на ГЕРБ заяви, че е хубаво, че тези избори са за Европейски парламент. „Запознах ръководството в Брюксел. Преди малко ми казаха, че Мартин Шулц иска да разговаря с мен по тази тема. Защото е ясно, за парламентарни, кметски избори БСП и ДСП лъжат, правят си афери и каквото си искат. Но тук става въпрос за излъчвани европейски депутати“, посочи Бойко Борисов. Той даде пример, че самият Мартин Шулц е от втората по големи партия в Брюксел и в името на стабилността и толерантността, той е излъчен за председател на Европейския парламент.

 

По повод позицията на България за събитията в Крим, Бойко Борисов обясни, че ако санкциите на Европейския съюз са половинчати, само ще ударят България. „В една парламентарна република, в която ДПС и Атака са заедно, как да има обща позиция за Украйна? Няма как да има. Но бихме могли да имаме обща позиция и тази позиция да е, че ако ще има санкции, те да са много строги и крайни. Иначе е по-добре да няма санкции, защото половинчати санкции само ще ударят България, както на времето с ембаргото за Косово“, заяви председателят на ГЕРБ. Според него, премиерът Пламен Орешарски трябваше да защити това в Брюксел. „Има санкции – те да са към петролни и всякакви фирми. Водят се преговори, както и ние сме предложили диалог, защото има проекти, които са важни за България. Ние не трябва да се скарваме с Русия. „Южен поток” е важен. Вчера бяхме повече от час при Йотенгер и неговия екип, и за разлика от пощальона Драго Стойнев, не ни се размина срещата. Нямаше грешка в комуникациите. Това заявих и там, че „Южен поток” е необходим за България по ясни европейски правила, и в преговорите с Русия, това трябва да залегне“, посочи Бойко Борисов. Пред журналистите в парламента той съобщи, че вчера в Брюксел е казал и на украинския премиер, че санкциите трябва да са или тежки, за да са временни, или въобще не трябва да си играят такива игри. „Искам да съм убеден, че парите, които ще даде Европейската комисия, няма да отидат при украинските олигарси. По какъв начин тези милиарди, които ще се изсипят там, ще бъдат разпределяни? Защото ние все помагаме на Гърция, на Португалия, на Украйна и все за България не остава време, защото другите са по-зле. Пламен Орешарски би трябвало да защити тези позиции, ясно, точно на висок глас и ако ги каже по този начин, ще има подкрепа от нас, подкрепа от хората, защото това са изгодни за България и защитават нашите интереси“, подчерта председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.