Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Консултации при областния управител за състава на Районната избирателна комисия

28 март 2014 17:14,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 957
Снимка 1

На 28.03.2014 г. при областния управител Корнелий Желязков бяха проведени консултациите за определяне състава на Районната избирателна комисия /РИК/. Всички представители от Сливен на парламентарно представените политически партии и коалиции в националния и в Европейския парламент бяха надлежно представени на консултациите.

За ръководството и състава на РИК Централната избирателна комисия /ЦИК/ излезе с две решения: №7-ЕП/23.03.2014 г. и №13-ЕП/24.03.2014 г. Съгласно тях в избирателни райони с до 9 мандата разпределението на членовете на партии и коалиции е следното: ПП ГЕРБ и Коалиция за България – по 5; ПП ДПС – 2; Атака, НДСВ и Синята коалиция – по 1. Според същите решения на ЦИК, ръководството на РИК се състои от един председател, двама заместник-председатели и един секретар, като те не могат да са от една и съща партия или коалиция.

Първоначално номинациите за председател бяха две - Стелли Стефанова /ГЕРБ/ и Тодор Чакъров /Коалиция за България/. След допълнителни консултации, ГЕРБ оттеглиха своята кандидатура и единодушно бе одобрено предложението за Тодор Чакъров. Единият от заместник-председателите беше избран с единодушие - Росица Тодорова /ГЕРБ/. За втори заместник-председател бяха разгледани предложенията на Атака – Димитър Въндев и на Синята коалиция – Пепа Митева.

Четирима от участниците в консултациите подкрепиха Въндев, а двама – Митева. Това беше вписано в протокола, който ще бъде изпратен до ЦИК, а тя ще избере втория заместник-председател. За секретар на РИК единодушно бе одобрена Севда Османова /ДПС/.

Останалите предложения за състава на РИК са: Стелли Стефанова; Петя Руменова; Милена Мангинова; Жанета Стойчева; Радка Пенева; Мария Чомпова; Чавдар Марков; Васил Петров; Бадър Хасанов и Мартин Благоев.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 6Снимка 5