Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Бойко Борисов: ГЕРБ няма никакви договорки с ДПС, няма промяна в отношението ни

27 март 2014 19:19, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 1612
---

Категорично отричам обща игра между нас и ДПС, никаква коалиция, абсолютно никаква промяна няма в нашето отношение. Няма никакви коалиционни договорки с ДПС, освен да има елементарната справедливост да има що-годе нормален арбитър на европейските избори. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за предаването "Лице в лице" по Бтв. "Имахме с Конрад Аденауер едно младежко събиране на МГЕРБ, бяхме поканили и мога да го посоча като свидетели Харалан Александров, Антоний Гълъбов, шефа на Републиканския институт от САЩ за Европа, и в разговорите и въпросите за толерантност, аз казах-да, особено в градовете със смесено население, където и ние имаме много наши членове, кметове, български мюсюлмани и християни, ДПС и всички други партии, и когато има такова усещане за някаква нетолерантност, нищо лошо няма лидерите да изпият едно кафе и да покажат на хората там, че политиката си е политика, но иначе държавата е една", уточни Борисов по повод срещата си с лидера на ДПС Лютви Местан в Кърджали. Избирателния закон беше направен така, както не трябва, заяви Борисов. По думите му той е направен несправедливо за редица партии, за да обслужи БСП за изборите, в услуга на БСП и Атака. "Защото и Атака получиха повече отколкото имат на изборите.От 19 члена комисия в ЦИК ГЕРБ има 6 члена, а е първата политическа сила.Откакто има демокрация в България винаги първата политическа сила получава председателското място на комисиите", категоричен бе Бойко Борисов и допълни-Сега Станишев понеже си открадна изборите, открадна си властта, защото не ги е спечелил, си сложи председател от БСП с яростната подкрепа на Атака и на ДПС. Председателят на ГЕРБ обясни, че протоколите от изборите се подписват от председателя на ЦИК и секретаря, председателя е от БСП, секретаря от ДПС. Бойко Борисов подчерта, че е направихл компромис, защото това са европейски избори и са важни за Европа, и се е съгласил за заместник-председател за ЦИК. "Само че от ДПС казаха на срещата при президента, където беше и Михаил Миков, Местан и аз-Ние имаме с 14 депутата повече от Атака и не може да имаме равен брой с Атака. Тогава казах-г-н Местан, а ние като имаме с 14 повече от БСП нормално ли е да имаме еднакъв брой, а и председателят да е от БСП. Местан каза-Не е нормално", коментира той и добави, че от Атака са си сложили заместник-председател, а от ДПС секретар. На Станишев най-малко може да му се има доверие, каза Борисов..

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов уточни, че партията няма нищо договорено и с Реформаторския блок, нито пък предстои да се преговаря, но че освен хубаво, за Реформаторския блок не казва друго. По повод вземането на нов заем от правителството Бойко Борисов коментира, че тегленето на нов дълг би било нормална процедура, ако тези пари, които ще се теглят отиват за инфраструктура, работни места, за производство, за икономика, отиват за нещо, което да донася печалба на държавата или на бизнеса. "Но те, виждате, че се объркаха. Колко милиарда взеха за БЕХ? Казват 2 и половина, дали е така, дали не-никой не може да ни каже. Колко взеха миналата година-1, 4, сега пак 4. При под 1 процент ръст на икономиката, фактически нищо, непрекъснато тръбят, че ще дават коледни, великденски, всякакви надбавки, ще увеличават пенсии, ще увеличават заплати, а в същото време икономиката не работи.С 15 лева на един пенсионер няма да се увеличи потреблението, потребление се увеличава тогава, когато има инвеститори, когато има прилив на инвестиции, когато икономиката работи, когато се изграждат мощности и се въртят големи обороти в държавата. В момента какво имаме-самият Орешарски каза преди седмица, че има отлив на инвестиции. За да има отлив, при нас е имало прилив", категоричен бе Борисов. Той припомни, че при ГЕРБ е имало много сериозен прилив на инвестиции и хиляди фирми от Румъния и Гърция, които по времето на ГЕРБ са били по-зле от България, са дошли и са се регистрирали в България. Лидерът на ГЕРБ подчерта, че над 10 милиарда са дошли в България времето на ГЕРБ по европейски проекти. Като пример Борисов посочи, че и днес в Благоевград е открил поредната прекрасна спортна зала. В последните 20 години няма партия, която да е построила толкова, колкото ГЕРБ, категоричен бе председателят на ПП ГЕРБ. Виждам, че Струма е блокирана и всички, които очакват Струма да стане, трябва да знаят, че докато ГЕРБ не се върне на власт, тя няма да стане, предупреди той.

 

"Защо няма да има Хемус, защо няма да има Струма, защо и Мариците буксуват? С безумното решение на този кабинет, на този парламент в момента всичките им инфраструктурни проекти заминават, защото отчуждителните процедури не могат да се проведат, делата се точат с години", допълни още Бойко Борисов.

 

Според него тактиката на „опорните точки“ на управляващите е да се говори за всичко друго, което не е свързано с огромното харчене на пари, с големите безобразия, които причиниха и това е тяхната цел.