Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Десислава Танева: Когато е на власт, ДПС създава проблеми в смесените региони на хората, които не я подкрепят

01 април 2014 15:18, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 1720
---

„Проблемите на смесените региони идват от манталитета и начина на управление на ДПС във времена, в които са на власт. Тогава става страшно за всички, които не са част от актива на ДПС. Това е манталитет, с който всички, заинтересовани от свободата и демокрацията в БГ трябва да се борят и той да се промени”, заяви в интервю за Канал 6 народният представител от ПП ГЕРБ и областен председател на партията в Сливен Десислава Танева. Тя даде пример с жител на село Бяла паланка, който бе уволнен, защото присъствал на отриването на ремонтираната от ГЕРБ джамия в село Жълт бряг и посрещнал зам.-председателя на партията Цветан Цветанов и Десислава Танева. Мъжът е уволнен след три дни, независимо, че са оставали близо 40 дни до пенсионирането му.

Танева информира, че близки на хора, които са присъствали на откриването и работят в държавни фирми, са били заплашвани с уволнение, ако още веднъж техния роднина посети подобно мероприятие.

„Как е възможно да посягаш на хората и семействата им заради битка за партийно влияние и власт със всички средства?! В кой век живеем…? Членове на ЕС ли сме или друг съюз, който казва, че трябва да си член на тази партия, за да имаш право да се трудиш? Смятах, че тези времена са отминали, но за съжаление са практики в сегашното управление. Какъв човек трябва да си, за да лишиш своя религиозен съратник-мюсюлманин от правото на труд, защото е присъствал на това духовно събитие? Първото, което се погазва, е Божия закон, независимо от коя религия!”, каза Танева.

Тя потвърди усилията на ГЕРБ в посока приобщаване на гражданите с мюсюлманска религия в смесените региони и водената политика за техните права за свобода на живот, свобода на мислене и свобода на избор. Танева изрази съжаление, че хората в тези региони са ограничавани вследствие на симбиозата между ДПС и БСП през годините. „Населението е оставена да се труди с правото на предопределен избор – да си част от партия ДПС. Това създаде изостаналост на гражданското общество в тези региони”, подчерта депутатът и припомни, че първият президент, избран без подкрепа от ДПС, е Росен Плевнелиев, издигнат от ГЕРБ.

На журналистически въпрос за пиенето на кафе между лидерите на ГЕРБ и ДПС преди дни, народният представител отговори, че са необходими политически послания за диалог и съгласие, тъй като на фона на конфронтацията и агресията е необходимо държавническо поведение. Според Танева трябва да се адмирират желанията на политиците в тази посока, а не отново да се използва от останалите лидери за намиране на основания за нови опорни точки за продължаване на конфронтацията.