Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Мария Габриел, ГЕРБ/ЕНП: Брюксел сериозно се интересува как се използват еврофондовете в България

04 април 2014 13:10, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 1682
---

Евродепутатът се срещна с ръководството на ГЕРБ-Сливен и кметове на населени места

 

На този етап няма опасност от спиране на еврофондовете за България, но се излъчи един сериозен негативен сигнал към Европейската комисия и другите страни- членки на ЕС. Това заяви в Сливен българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел. Според нея има два момента в тиражираната информация за евентуално спиране на еврофондовете за страната ни. Единият е в положителна посока и означава, че това, което се случва през последните осем месеца в България, е достигнало до Брюксел и страните членки, които сериозно си задават въпрос дали разпределението на средствата става по прозрачен начин и дали има възможност за злоупотреби, които да доведат до спирането на фондовете. Другият момент е негативен и се отнася до обвързването на еврофондовете с Механизма за сътрудничество и проверка. „Това за мен е много голям проблем и огромно притеснение. Ако не сме в Шенген, това е, защото ни обвързаха с този механизъм. Нужно е коректно да заявя, че няма пряко призоваване за спиране на еврофондовете, но за нашата страна не е добре тези два механизма да бъдат обвързани. Аз лично бих подкрепила спиране на еврофондовете, ако то е въз основа на ясни нарушения и се посочи кой е виновен за това, но обвързването с механизма ни третира различно. Като българи не трябва да допускаме това да се случи, а да се противопоставяме на третирането на българите като втора категория граждани. В поправката се казва, че от януари има изключително критичен доклад по Механизма за сътрудничество и проверка и вследствие на това се призовава комисията сериозно да обмисли как се използват еврофондовете. Самият факт, че този текст беше приет с мнозинство, означава, че има много сериозни въпросителни за това какво се случва с еврофондовете в България”, каза тя.

 

Мария Габриел изрази убедеността си, че Европа може да излезе от кризата, пред която е изправена, ако ЕНП спечели евровота. „Последните проучвания показват, че ЕНП ще победи. Практиката сочи, че когато десните избиратели се активизират, тогава има победа. Освен избори за Европа, ние имаме избори и за България”.

Основната дейност на Мария Габриел като евродепутат се свързва с Общата селскостопанска политика. Благодарение на нейната активност, много от исканията на страната ни бяха защитени. Координатор е на ЕНП в Комисията по права на жените и равенство между половете на Европейския парламент. Заместник-председател е на ЕНП Жени. През юни 2013 година Мария Габриел е отличена с наградата „Евродепутат на годината” в категория „Равенство на половете”. Мария Габриел е член още на Комисията по земеделие и развитие на селските райони, Комисията по петиции, Съвместната парламентарна асамблея ЕС и страните от Африканския, Карибския и Тихоокеанския басейни. Заместник-член е на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи.

Активната й дейност в областта на външната политика помогна за падането на визите за над 10 държави, сред които и ОАЕ. Работи упорито в защита на интересите на пчеларите, на младите хора и по създаването на Дунавската стратегия.

Мария Габриел е трета в листата на ПП ГЕРБ за предстоящите избори за Европейски парламент след Томислав Дончев и Андрей Ковачев.

 

Тя се срещна с ръководството на ГЕРБ в Сливен, с кметове на населени места и активисти на партията и благодари за доверието и подкрепата, които й оказа сливенската организация при номинирането й за евродепутат за предстоящите избори. Мария Габриел е в Сливен за срещата „Накъде върви Европа? Какви за ползите за България от членството ни в ЕС?”, организирана от Информационен център, Европа Директно-Сливен и регионален интернет-портал Сливен НЕТ. Срещата е част от информационна кампания за популяризиране на Европейски избори 2014 на местно и регионално ниво.

Снимки

---------------------------------