Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Мария Габриел посети Нова Загора

06 април 2014 23:20, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 1676
---

За мен бе чест и удоволствие да представя на моите съграждани евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ – Мария Габриел, написа във Фейсбук страницата си народният представител от ГЕРБ-Сливен Галя Захариева. Срещата на евродепутатът на годината с младежи, общественици и земеделски производители от община Нова Загора се превърна в интересен диалог върху актуални и полезни теми – Общата селскостопанска политика на Европейския съюз за периода 2014 – 2020 г., пчеларството, подпомагане на малките земеделски производители, правата на жените, външната политика.

 

Мария Габриел отговори на конкретни въпроси, поставени от новозагорци. Един от тях бе свързан с поведението на политическите партии и гражданите по време на произвеждане на избори за членове на Европейския парламент в България и останалите европейски страни. В отговор, евродепутатът отбеляза факта, че избирателната активност както в България, така и в останалите страни членки на Европейския съюз е по-ниска в сравнение с националните и местни избори. Най-важното, което сподели тя е отстояването на позициите и приоритетите на българската държава в Европейския парламент. В акцент трябва да се превърне въпросът „Защо Европа?“, а не популистичното „За“ или „Против“ Европа.

В заключение тя се обърна към младите хора в залата със съвета: „Ние сме си европейци и трябва да се научим да си отстояваме правата“.

Благодаря на г-жа Габриел за отделеното време и проведената среща с моите съграждани. Желая й успех както в професионален, така и в личен план. България се нуждае от млади, образовани и амбициозни хора като нея в Европейския парламент, за да успяваме да отстояваме националното си самочувствие в голямото европейско семейство, допълва Галя Захариева.

Снимки

------