Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Еврокомисарят Вивиан Рединг оцени високо евродепутата от ГЕРБ Мария Габриел и съвместната им работа

14 април 2014 15:32, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 1584
---

С благодарствено писмо до Мария Габриел от ГЕРБ/ЕНП, заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по въпросите на правосъдието, основните права и гражданство Вивиан Рединг изказва лична благодарност за постоянната подкрепа на Мария Габриел през тези години за укрепване на европейското пространство на свобода и правосъдие.

 

„Много високо оценявам работата си с Вас по време на приключващия законодателен период. Ще запазя прекрасен спомен от нашето тясно и ползотворно сътрудничество по различни теми. Работата ни позволи приемането на конкретни мерки за изпълнение на нашата обща програма за правосъдие в ЕС и допринесе за укрепването на европейското пространство на правосъдие в полза както на предприятията, така и на европейските граждани. Искам да Ви благодаря лично, както и от името на моята служба, за Вашата постоянна подкрепа през тези години. Убедена съм, че ще имаме възможност да продължим нашето отлично сътрудничество и в следващия законодателен период и Ви отправям най-добри пожелания за Вашата кампания в предстоящите избори за Европейски парламент.”, пише в писмото си до Мария Габриел европейският комисар.

 

По време на мандата си, българският евродепутат Мария Габриел от ГЕРБ работи приоритетно по въпросите на правосъдието и гражданските свободи. Заедно с комисар Вивиан Рединг положиха усилия за постигане на по-добро представителство на жените в управлението на бизнеса и в тази връзка два пъти отправиха призив да счупим „невидимия стъклен таван” , който не позволява на жените да заемат ръководни постове. Друга тяхна съвместна инициатива е кампанията за нулева толерантност към гениталното осакатяване на жени. През февруари тази година, Мария Габриел организира в Европейския парламент конференция за свободното движение на българските и румънските граждани, в която основен говорител беше Вивиан Рединг.