Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков се срещна със зам. министъра на земеделието и горите г-н Цветан Димитров

22 октомври 2009 14:39,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1130
среща

На 22.10.2009 г. в Сливен областният управител г-н Марин Кавръков проведе среща със зам. министъра на земеделието и горите г-н Цветан Димитров и председателя на парламентарната комисия по земеделие и гори г-ца Десислава Танева.

На обяд зам. зам. министъра на земеделието и горите г-н Цветан Димитров бе посрещнат от областния управител г-н Марин Кавръков на пътен възел „Петолъчката”. Заедно те посетиха кравефермата в село Венец, собственост на г-н Йордан Узунов.

На тази среща те бяха придружени от кмета на гр. Карнобат г-н Георги Димитров.

Г-н Цветан Димитров разгледа единствената в България „лагуна” - инсталация за отпадъци, които впоследствие след преработка се използват в земеделието. Близо 500 000 хиляди лева струва инсталацията, която е по немска технология.

В модерната кравеферма се отглеждат 250 крави от породата кафява и черно-шарена. Едно краве място, оборудвано и модернизирано, струва 3 000 лева, разказаха собствениците. Близо пет тона дневно е млякото, добивано от животните, като една крава дава около 25 литра на ден. Стопаните споделиха, че проблем за фермерите е липсата на лаборатория, която да изследва фуража за преживните животни.

В Сливен г-н Цветан Димитров се срещна с млекопроизводители от региона в „Селекционен център”.

„Поехме ангажимент за един постоянен диалог с браншовите организации и това е причината за днешното ми посещение в Сливен, обясни Димитров. Всяка седмица политическото ръководство на министерството е в различни региони. В момента се променя сериозна част от законодателната база - Закон за животновъдството, Закон за подпомагане на земеделските производители, създаваме Закон за браншовите организации в земеделието. Това не може да бъде направено без да се вземе мнението на тази, които ще трябва да го изпълняват. Представяме пред хората политиката, която започна да се изпълнява. Подобни срещи за нас са много полезни. Проблемите са ясни и ние в момента търсим отговори на въпросите как могат да бъдат решени, в кой сегмент от цялата верига е най-наложително да се вземат административни, законодателни или финансови мерки.”

 

Снимки

"Лагуна"-инсталация за отпадъци