Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител участва в церемонията по награждаването на здравен мениджър на годината

28 април 2014 13:59,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 890
Снимка

На 25.04.2014 г. в „Национал Палас“ – Сливен д-р Тодор Черкезов - дългогодишен директор на болницата в гр. Кърджали, получи наградата „Здравен политик, мениджър на годината“. Това стана в присъствието на областния управител Корнелий Желязков, кмета на община Сливен Кольо Милев, директорите на РЗОК и РЗИ – Сливен д-р Андон Василев и д-р Виолета Узунова и на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” д-р Васислав Петров, членове и гости на Националното сдружение за здравна политика и мениджмънт.

Присъждането на наградата „Здравен политик, мениджър на годината“ става на базата на редица специализирани критерии, сред тях: високо ниво на управление и преподавателска дейност, участие в разработването на здравни стратегически и нормативни документи, обществена ангажираност и др.

Връчването на престижното отличие бе част от открит форум на тема: „Роля на неправителствените организации в подкрепа на здравеопазването в България”, организиран от Националното сдружение за здравна политика и мениджмънт. На форума бяха обсъдени важни теми като демонополизирането на Здравната каса и подобряване на здравеопазването в страната.

В приветствието си при откриване на двудневния форум областният управител каза, че приема домакинството на форума в гр. Сливен като признание за високото ниво на медицинско обслужване в областния център. Разчита, че в докладите и обсъжданията ще се предложат мерки за подобряване на здравните грижи и в другите общински центрове и малките населени места от областта.