Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Форум представи най-интересните съвременни професии

29 април 2014 17:41, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 9 години, брой четения: 2292
Форум

От 16 до 30 април ХІІ ОУ ”Елисавета Багряна” традиционно чества „Дни на Багряна”. В наситената програма с общоучилищни прояви и спортни състезания, се проведе и форумът „Най-атрактивни съвременни професии” по инициатива на центъра за кариерно ориентиране - Сливен. На 28 април ученици от седмите класове на ОУ „Елисавета Багряна” представиха своите атрактивни професии – пилот на самолет, фотограф и инженер. Изправени пред избора на училище и професия, младите възпитаници дискутираха и търсеха отговор на въпроса: Кои са най-атрактивни и интересни професии днес? С един нестандартен подход бъдещите гимназисти представиха своя избор пред гостите на форума.

Тестовете, свързани с разкриване на техните умения, интереси, способности, вземане на решение чрез решаване на казуси и разбира се, пътят на тяхната кариера, накараха седмокласниците сериозно да се замислят за своя професионален път. А най-подходящата професия е тази, която отговаря на техните интереси, умения, способности.

„Учениците имат нужда от часове по кариерно ориентиране – споделя г-жа Дончева. – Важно е, подрастващите да се замислят за своето бъдеще, за пътя на избора на професия, за своите силни страни и факторите, които ограничават постигането на мечтата. Насърчаваме ги да открият вътрешните водачи – онези (скритите) неща, които определят избора им, нещата, които харесват и вълнуват – обобщи кариерният консултант г-жа Дончева.

В края на форума бяха връчени грамоти на участниците, а г-жа Величка Христова – директор на училището, похвали младите ентусиасти и им пожела успешно представяне на предстоящите изпити.

Центърът за кариерно ориентиране - Сливен благодари на г-жа Христова и Татяна Николова - педагогическият съветник, за подкрепата и съдействието да се осъществи форумът „Най-атрактивни съвременни професии”. Надяваме се, че съвместната дейност ще продължи и за в бъдеще.

Снимки

ФорумФорумФорумФорумФорумФорумФорумФорумФорумФорумФорумФорумФорумФорумФорумФорумФорум