Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Позиция на ПП ГЕРБ за трагичните събития в Украйна

04 май 2014 17:49, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 1537
---

ПП ГЕРБ изказва своята дълбока съпричастност и съболезнование към близките на загиналите украински граждани по време на трагичните събития в Одеса от последните дни. С безпокойство искаме да се обърнем към властите в Киев и Москва да покажат воля за намаляване на напрежението. Наблюдаваме с тревога случващото се в различни части на Украйна. Провокациите, независимо от коя страна произлизат, трябва да бъдат прекратени. Кризата в Украйна трябва да се реши по мирен път, спазвайки принципите на териториалната цялост на страната и зачитането на правата на всички украински граждани, независимо от тяхната етническа или религиозна принадлежност. Призоваваме всички страни да се въздържат от използването на сила и извършването на провокации за постигане на политически цели. На предстоящата дипломатическа среща на 5 май в Брюксел очакваме Европа да има силна и единна позиция по отношение на случващото се в Украйна.

 

Подобни трагични събития като в Одеса не трябва да бъдат допускани да се повторят. Според данни на представители на българската общност в Украйна, с които ПП ГЕРБ се свърза до този момент, няма информация за пострадали граждани от нашата общност. За съжаление, при сблъсъците в близост до българския културно-информационен център в града има нанесени щети на офиса. Призоваваме властите в Киев да положат всички възможни усилия виновните за сблъсъците в Одеса да бъдат идентифицирани и подведени под съдебна отговорност. Дано събитията в Украйна не са предвестник или въведение и в една по нататъшна дестабилизация на цяла източна Европа, подлагаща под въпрос и нашия геополитически избор.

 

ПП ГЕРБ се надява, че в Украйна са възможни свободни и демократични избори, които да отразят обективните и реални настроения на всички украински граждани. Ескалацията в последните дни в различни части на Украйна, включително и трагичните събития в Одеса, показва че има сили, които не желаят провеждането на свободни и демократични избори за президент на страната на 25 май 2014г. Озадачени сме, че българското правителство няма позиция по ситуацията, а има само изказване на един просъветски лидер.