Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител почете 9 май – Ден на победата и Ден на Европа

09 май 2014 15:20,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 1003
Снимка 1

На 09.05.2014 г. отбелязваме Деня на победата над фашизма и Деня на Европа. По традиция венци и цветя на признателност бяха поднесени на паметника за загиналите съветски войни, участвали във Втората световна война на Хамам баир.

Денят на победата почетоха депутатът в Европейския парламент Евгени Кирилов, областният управител Корнелий Желязков и заместващият го „За един ден“ Станимир Грозев, кметът на община Сливен Кольо Милев, общински съветници, ветерани от войната, представители на граждански организации от града и др.

В словото си областният управител каза, че е много важно да помним подвига на съветските войски и воините от Първа българска армия, за да можем да отстояваме правото си да живеем в мир. Защото ценностите на свободата и на мира са ценности на обединена Европа.

Евродепутатът Евгени Кирилов каза, че днес трябва да намерим общото между Празника на Европа и Деня на победата. Той напомни, че не трябва да пренебрегваме опасностите от ситуацията в Украйна, която може да ни доведе до ръба на нова огромна криза. Той се надява, че Русия и Европейският съюз имат общо бъдеще и следва всички да работят в тази посока, за да има дълготраен мир в цяла Европа. Г-н Кирилов завърши словото с думите на Юлиус Фучик: „Хора, бдете!“.

Поздравления за празника бяха поднесени от кмета Кольо Милев, от Съюза на ветераните, от Дружеството за приятелство с народите от ОНД и др.

По-късно през деня цветя бяха поднесени и на Братската могила в Градската градина.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 8Снимка 9